Lähes puolet 20–29-vuotiaista on saanut koronarokotuksen – ”Nuoret ovat aktiivisesti varanneet rokotusaikoja”

Maailmalla on nyt käytössä useiden eri lääkeyhtiöiden kehittämiä koronavirusrokotteita.

Maailmalla on nyt käytössä useiden eri lääkeyhtiöiden kehittämiä koronavirusrokotteita. (Kuva Fotolia)

Tällä hetkellä suurin osa koronavirustartunnoista on nuoremmissa ikäryhmissä.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo, kuinka 20–29-vuotiaiden hakiessa ensimmäisiä koronarokotusannoksia, heitä rokotetaan nyt eniten ja rokotustahti on pysynyt hyvänä. Lähes puolet 20–29-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotuksen.

– On hyvä, että nuoret ovat aktiivisesti varanneet rokotusaikoja. Tällä hetkellä suurin osa koronavirustartunnoista on nuoremmissa ikäryhmissä, joten yhä useamman nuoren kannattaa hakea koronarokotus, sanoo THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio.

Yhteensä 61,9 prosenttia suomalaisista on nyt saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen, mikä on 3 440 351 henkilöä. Toisen annoksen on saanut yhteensä 22,9 prosenttia, eli 1 275 328 henkilöä. Yli 16-vuotiaiden ensimmäisen annoksen rokotekattavuus on nyt 74 prosenttia ja toisen annoksen 27 prosenttia.

– Toisia rokoteannoksia annetaan nyt eniten 65–74-vuotiaille. Toinen rokoteannos on tärkeä, sillä toinen rokote varmistaa pitkäkestoisemman ja tehokkaamman suojan koronavirukselta, ja sen Delta-variantin aiheuttamaa vakavaa tautia vastaan, kertoo THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek.

Toinen rokoteannos tulisi THL:n mukaan lomasta huolimatta hakea ajallaan, koska rokotteiden määrät ja rokottajat suunnitellaan rokotusten ajanvarausten mukaan.

Lue myös: Delta-variantista valtatyyppi Suomessa – osuus yli 80 prosenttia tutkituista testituloksista

Kommentoi Facebookissa