Museokortin matkavinkit kokoaa yhteen kotimaan helmet – 30 valmiiksi suunniteltua kulttuurikierrosta

Museokortin matkavinkeistä löytyy kuratoituja kierroksia eri puolille kotimaata.

Museokortin matkavinkeistä löytyy kuratoituja kierroksia eri puolille kotimaata. (Kuva Ella Karttunen/ Museokortti)

Kotimaanmatkailuun hurahtaneet suomalaiset löytävät nyt helpommin uusia elämyksiä.

KULTTUURI Viime vuonna suomalaiset löysivät luontoon, ja tänä kesänä kotimaanmatkailijoiden on entistä helpompi löytää kulttuurielämysten pariin koko maassa. Uudenlainen, koko maan kattava verkkopalvelu Museokortin matkavinkit kokoaa museo- ja luontokohteet sekä paikalliset nähtävyydet matkaideoiksi.

Reiteillä on myös vinkkejä tunnelmallisiin ravintoloihin ja majoituspaikkoihin. Museokortin matkavinkit -palvelu koostuu 30 valmiiksi suunnitellusta kulttuurikierroksesta, jotka kokoavat museot, luontokohteet, nähtävyydet ja palvelut innostaviksi matkaideoiksi.

Lisäksi matkailija voi suunnitella oman reittinsä kartalle ja hakea kiinnostavia pysähdyspaikkoja vaikkapa mökkimatkan varrelle. Uudenlainen verkkopalvelu esittelee kulttuurielämysten lisäksi matkaideoita vaikkapa luonto- tai kaupunkimatkailusta kiinnostuneille omatoimimatkailijoille.

Museokortin matkavinkit on maksuton ja kaikille käyttäjille avoin ideapankki. Matkavinkkien avulla on helppo yhdistää lomaan erilaisia kokemuksia sekä löytää vaihtoehtoisia reittejä matkalleen. Pidemmille ajomatkoille käytännön apua tarjoaa palvelusta löytyvä työkalu oman reitin suunnitteluun kartalle.

Matkavinkkien innoittamana voi matkustaa muun muassa merelliselle Ahvenanmaalle, Lapin seikkailulle, Saimaan kulttuurielämyksiin sekä Suomen rentoihin kesäkaupunkeihin. Kierroksia löytyy niin taiteen, tieteen, luonnon, designin kuin sotahistoriankin ystäville sekä eri puolilla maata lomailevien matkailijoiden tarpeisiin.

Museokortin matkavinkit on kaikille avoin palvelu. Museokortilla saa sisäänpääsyn lähes 330 museoon kaikkialla Suomessa ja lisäksi etuja, kuten alennuksia kulttuurikierrosten hotelleista, ravintoloista ja muista palveluista.

Esimerkiksi Mäntän Serlachius-museoissa on esillä suosittu Banksy. A Visual Protest -näyttely. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään lappilaisen omintakeisen taiteilijan ja värikkään persoonan Reidar Särestöniemen näyttely. Kuopion museon L3DNARDO DA VINCI -näyttely esittelee puolestaan suuren renessanssineron ihmeellisen tarinan taiteesta, tieteestä ja tekniikasta.

Lue myös: Helsingin kirkot houkuttavat matkailijoita – hautausmailta löytää suuren joukon suomalaisia merkkihenkilöitä

Kommentoi Facebookissa