Lapin rajavartiosto tutkii epäiltyä metsästysrikosta – onko hirviä jäljitetty moottorikelkalla?

Rajavartiosto epäilee, että hirvenmetsästyksessä on käytetty moottorikelkkaa metsästyslaissa asetetun kiellon vastaisesti. (Kuvituskuva Fotolia)

Teossa käytetyt ampuma-ase ja moottorikelkka sekä saaliiksi saatu hirvieläin on takavarikoitu.

METSÄSTYSRIKOS Lapin rajavartiosto tutkii metsästysrikoksena Savukoskella valtakunnanrajan läheisyydessä viikonloppuna paljastunutta tapausta, jossa epäillään, että hirvenmetsästyksessä on käytetty moottorikelkkaa metsästyslaissa asetetun kiellon vastaisesti.

Teosta epäillään kahta Pohjois-Suomessa asuvaa henkilöä. Asian esitutkinnassa selvitetään, onko hirviä pyyntitarkoituksessa jäljitetty maastossa moottorikelkalla ja onko tutkinnan kohteena olevassa metsästystapahtumassa saaliiksi saatu hirvi ammuttu moottorikelkasta tai sen suojasta välittömästi pysäyttämisen jälkeen.

Epäillyt on tavoitettu ja heitä on kuulusteltu esitutkinnassa. Teossa käytetyt ampuma-ase ja moottorikelkka sekä saaliiksi saatu hirvieläin on takavarikoitu. Koska asian esitutkinta tulee vaatimaan aikaa, Lapin rajavartiosto myy takavarikoidun hirvenruhon julkisella huutokaupalla.

Huutokauppa järjestetään Huutokaupat.com-palvelussa, jossa tarjousten jättöaika päättyy perjantaina 23.12.2022 kello 14.00. Huutokaupan tarkemmat tiedot ilmenevät myynti-ilmoituksesta.

Lue myös: Moottorikelkkailija luuli pilkkijää hirveksi ja ampui – ”Alkoholilla on voinut olla osuutta asiaan”

Kommentoi Facebookissa