Lapsen lennättämä drone osui henkilöautoon – myös alle 15-vuotias on korvausvelvollinen vahingosta

Lähtökohtaisesti dronen lennättäjien pitää rekisteröityä, perehtyä lennättämistä koskeviin sääntöihin ja suorittaa koe.

Lähtökohtaisesti dronen lennättäjien pitää rekisteröityä, perehtyä lennättämistä koskeviin sääntöihin ja suorittaa koe. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi muistuttaa pienoiskopterin lennättämisen säännöistä.

VAHINGONTEKO Alaikäisten lasten epäillään lennättäneen dronen vahingossa henkilöautoa päin Lappeenrannassa Kivisalmen kaupunginosassa 9.5. Lapset lennättivät dronea kerrostaloalueella.

Drone osui auton oikeaan takaoveen aiheuttaen painauman ja naarmun, poliisi tutki asiaa vahingontekona. Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta hän on kuitenkin vahingon aiheuttaessaan korvausvelvollinen.

Poliisi muistuttaa, että lähtökohtaisesti dronen lennättäjien pitää rekisteröityä, perehtyä lennättämistä koskeviin sääntöihin ja suorittaa koe. Rekisteröinti ei koske niitä käyttäjiä, jotka lennättävät alle 250 grammaa painavia kamerattomia tai leluiksi määriteltyjä droneja.

Sääntöjen mukaan dronea tulee lennättää 120 metrin alapuolella, ja lennättäjän on pidettävä näköyhteys droneen. Lentokenttien ja ihmisjoukkojen läheisyydessä on noudatettava varovaisuutta. Myös muiden ihmisten yksityisyyttä ja kotirauhaa tulee kunnioittaa.

Lue myös: Iäkäs henkilö eksyi marjametsällä – drone oli ratkaisevassa roolissa etsinnöissä

Kommentoi Facebookissa