Lauri Markkanen iskussa – kauden ennätyspisteet

Lauri Markkanen edustaa NBA:ssa Cleveland Cavaliersia. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen heitti Cleveland Cavaliersille voitto-ottelussa 24 pistettä. Se on hänen kauden paras pistesaldonsa toistaiseksi.

KORIPALLO Lauri Markkanen loisti NBA:ssa maanantaina, kun hänen seuransa Cleveland Cavaliers jyräsi supertähti Luka Doncicin johtaman Dallas Mavericksin vieraissa 114-96. Voitto oli Cavaliersille toinen peräkkäinen viiden ottelun mittaisen tappioputken jälkeen.

Peliaikaa 33 minuuttia saanut Markkanen upotti 24 pistettä, mikä on hänen kovin pistelukemansa tällä kaudella. Lisäksi Markkasen tilastoihin merkittiin kahdeksan levypalloa, kaksi syöttöä sekä yksi riisto.

Markkanen laittoi yhdeksästä kolmosyrityksestään viisi sisään. Kaikki pelitilanneheitot merkittiin hänelle 9/15. Markkanen upotti ainoan vapaaheittonsa.

Markkanen sai joukkuekaveriltaan isot kehut.

– Meidän tarvitsi vain antaa pallo hänelle. Kun hän heitti, niin lähdin vain juoksemaan puolustukseen, koska tiesin, että pallo menee sisään, Jarrett Allen hehkutti Markkasta Bally Sports Clevelandille.

Joukkuekaverinsa kehuja vieressä kuunnellut Markkanen korosti puolestaan onnistunutta kokonaisuutta.

– Saimme puolustuksessa hyviä stoppeja ja niiden myötä helppoja koreja. Kun yhden pelaajan heitot uppoavat, niin se johtaa myös muiden onnistumiseen. Tämä oli vahva joukkuesuoritus.

Itäisessä konferenssissa yhdeksäntenä olevan Clevelandin saldo on nyt 11 voittoa ja 10 tappiota. Läntisessä konferenssissa neljäntenä olevan Dallasin vastaavat lukemat ovat 10 ja 9.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Susijengille taisteluvoitto – ryhtiliike Kroatian C-joukkuetta vastaan

Kommentoi Facebookissa