Lauri Markkanen ja Chicago Bulls synkkyyden mailla

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen oli vaihtopelaajan roolissa, kun Chicago Bulls koki kuudennen perättäisen tappionsa.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls hävisi perjantaina NBA:n läntisen konferenssin ykkösjoukkueelle Utah Jazzille koriluvuin 106-113. Sarjasijoitusten lisäksi Utahin voitto oli odotettu Chicagon viime kierrosten kehnojen esitysten takia.

Markkanen on taantumassa Chicagon vaihtopelaajaksi. Utah-ottelussa hän aloitti penkillä ja sai peliaikaa vain 23 minuuttia.

Markkasen illan saldo jäi vaatimattomaksi. Hän teki vain viisi pistettä. Lisäksi hänelle merkittiin kaksi levypalloa ja yksi syöttö.

Bullsille tappio oli kuudes peräkkäinen. Joukkue on NBA:n itäisessä konferenssissa yhä kymmenennellä tilalla, joka oikeuttaisi viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

Bullsin nykyisen pelivireen perusteella ei olisi yllätys, jos joukkue jäisi pudotuspeleistä rannalle. Ryhtiliikettä tarvittaisiin.

Markkanen ei ole täyttänyt Bullsin valmennusjohdon odotuksia. Putoaminen aloitusviisikosta kertoo selkeää kieltä siitä, ettei Markkanen enää nauti aiempaa luottoa.

Bullsia tarkkaan seuraava NBA-asiantuntija K.C. Johnson hämmästelee tilannetta. Sosiaalisessa mediassa hän vertasi Markkasen roolia viime kaudella vähälle vastuulle jääneeseen Denzel Valentineen.

– Denzel Valentine, joka pelaa hyvin, on ratkaisuhetkillä kentällä Bullsilla. Lauri Markkanen on penkillä. En olisi uskonut kauden alussa.

Penkittämisellä pelaajaa pyritään myös herättämään. Markkasen kannalta on huolestuttavaa, ettei hän vaihtopelaajana ole saanut toivottua ryhtiliikettä.

Bullsilla on runkosarjasta vielä pelaamatta 25 ottelua. Markkaselle ne pelit ovat hänen urakehityksensä kannalta kriittisiä. Ensi kesänä hänen pitäisi saada aikaiseksi uusi sopimus ja heikommat otteet voivat pudottaa hänen ansiotasoaan tulevaisuudessa miljoonilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen penkitettiin – ”Valmentajalla oli siihen syynsä”

Kommentoi Facebookissa