Lauri Markkanen penkitettiin – ”Valmentajalla oli siihen syynsä”

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen ei päässyt Chicago Bullsin avauskokoonpanoon. Hän aloitti vaihdossa vasta toisen kerran neljättä kautta jatkuvalla NBA-urallaan.

KORIPALLO Lauri Markkasen vaisut otteet saivat Chicago Bulls -valmennuksen tekemään johtopäätökset. Maanantaina Bullsin vierasottelussa Golden State Warriorsia vastaan Markkanen putosikin Bullsin avauskokoonpanosta.

Markkasen penkitys ei auttanut Bullsia. Warriors voitti pistein 116-102.

Markkanen ylsi kelvolliseen vaihtopelaajaesitykseen. Hän teki 13 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Peliaikaa hänelle kertyi 22.10.

Bullsille tuli jo neljäs tappio putkeen. Voittoja kauden 45 ottelusta on 19 kappaletta.

Markkaselle penkitys oli hänelle NBA-uralla vasta toinen.

– Olen joukkuepelaaja, joten ymmärrän ratkaisun. Valmentajalla oli siihen syynsä. En kyseenalaista valmentajaa, mutta on tämä henkilökohtaisesti pettymys. Pelaan omaa rooliani ja teen, mitä pystyn, Markkanen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Markkanen teki selväksi, ettei tilanne ole hyvä. Bulls uhkaa jäädä rannalle NBA:n pudotuspeleistä.

– Viime otteluissa olemme tehneet vähän pisteitä, ja puolustustakin pitää parantaa. Häviäminen kyllästyttää. Taistelemme täysillä ja yritämme päästä samalle aaltopituudelle joukkueena, kertoi Markkanen.

NBA:n itäisessä konferenssissa Bulls on kymmenentenä ja vielä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Parin vuoden takainen mestari Toronto Raptors hengittää kuitenkin tiukasti niskaan.

Markkasen sopimus Bullsin kanssa päättyy tulevana kesänä. Markkanen saanee NBA:sta uuden sopimuksen, mutta heikot esitykset vaikuttavat varmasti hänen tulevaan palkkatasoonsa.

Teksti Otto Palojärvi ja Pasi Tuominen

Lue myös: Lauri Markkasen peli ei kulje – Chicagollakin kulkee kehnosti

Kommentoi Facebookissa