Lauri Markkasen peli ei kulje – Chicagollakin kulkee kehnosti

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen peli kulki huolestuttavan tehottomasti, kun Chicago Bulls koki San Antonio Spursia vastaan tylyn tappion.

KORIPALLO Chicago Bullsin meno NBA:ssa jatkuu vaikeana. Lauantaina seura hävisi vieraskentällä San Antonio Spursille.

Spurs dominoi ottelua täysin. Vaikka Bulls pystyi toisella puolikkaalla hieman kaunistelemaan numeroita, oli lopputulos Spursin hyväksi 120-104.

Jos ei kulje hyvin Bullsilla, ei kulje myöskään seuran suomalaispelaajalla Lauri Markkasella. Markkaselle tuli Spurs-ottelussakin tehoton esitys.

Markkanen teki ottelussa vaivaiset 10 pistettä ja otti kolme levypalloa. Markkasen oma peli painui hyytävästi 21 pistettä pakkasen puolelle.

Hyvältä ei Bullsilla näytä. Viidestä viimeisestä kamppailustaan Bulls on hävinnyt neljä.

Bulls on itäisessä konferenssissa kymmenennellä tilalla. Kymmenen joukkuetta pääsee pudotuspeleihin, mutta Bullsin on parannettava peliään huomattavasti säilyttääkseen asemansa kymmenen joukossa.

Bullsin takana hengittävät niskaan edellisen vuosikymmenen mestarijoukkueet Cleveland Cavaliers ja Toronto Raptors. Jos Bulls ei pysty voittamaan otteluita, jossa vastustaja on suunnilleen samantasoinen, menevät Raptors ja Cavaliers kyllä ohi.

Bulls on voittanut tällä kaudella 19 ottelua ja hävinnyt 27. NBA-kauden väkevin joukkue on Utah Jazz, jolla on 34 otteluvoittoa. Itäisen konferenssin kärjessä majailee Philadelphia 76ers 32 voitollaan.

Markkanen oli viime viikolla pelaajasiirtohuhujen kohteena, mutta Bulls ei lopulta kaupannut häntä. Siirtoraja umpeutui perjantaina, joten Bullsissa Markkanen pelaa ainakin kesään saakka.

Markkaselle loppukausi on todella tärkeä. Kesällä edessä ovat hänellä sopimusneuvottelut ja kevään suoritustasolla on iso merkitys tulevan sopimuksen palkkatasossa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasta vaivaa epätasaisuus – sai istua pitkään penkillä

Kommentoi Facebookissa