Lapin poliisi kirjasi rikosilmoituksia – koronatartunnan saaneet ovat rikkoneet määräystä eristyksestä

Poliisi tutkii kyseisiä tapauksia terveydensuojelurikkomuksina.

Poliisi tutkii kyseisiä tapauksia terveydensuojelurikkomuksina. (Kuva AOP)

Poliisin näkökulmasta koronaan sairastuneet ovat kuitenkin noudattaneet lääkärin määräyksiä hyvin.

KORONAVIRUS Lapin poliisi on kirjannut vuonna 2021 Tunturi-Lapin alueelta kolme rikosilmoitusta, joissa positiivisen koronatartunnan saaneet henkilöt ovat rikkoneet heille määrättyä eristystä. Tapaukset ovat olleet Kittilän kunnassa.

Kittilän kunnan terveyskeskuksesta ilmoitettiin poliisille kahdesta tapauksesta. Ensimmäisessä tapauksessa eristykseen asetettu koronapositiivinen henkilö oli rikkonut määräystä menemällä työpaikalleen. Toisessa tapauksessa koronapositiivinen henkilö oli käynyt asiakkaana myymälässä sekä matkustanut toiselle paikkakunnalle.

Kolmas rikosilmoitus on kirjattu 22.3.2021. Sen mukaan positiivisen koronatestituloksen saanut työntekijä oli väärentänyt testituloksensa negatiiviseksi ja lähettänyt sen työnantajalleen. Henkilö oli ehtinyt käydä töissä lääkärin määräämän eristyksen sijaan. Työnantaja oli huomannut todistuksen väärennetyksi ja ilmoitti siitä poliisille.

Juttuvinkki: Koronakaranteenin rikkomisesta epäilty joogayrittäjä vapautettiin – yli 10 tartuntaa, yli 100 altistusta

Poliisi tutkii kyseisiä tapauksia terveydensuojelurikkomuksina ja viimeisintä tapausta lisäksi myös väärennyksenä. Tapauksista johtuen Kittilässä ja Levillä sijaitsevien yritysten työntekijöitä on joutunut käymään koronatesteissä ja jäämään koronakaranteeniin.

Esitutkinnassa selvitetään mahdolliset tartuntaketjut ja sairastuneet. Lisäksi poliisi selvittää yritysten ja työntekijöiden karanteenista aiheutuneet mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset.

Tunturi-Lapin alueelta – Enontekiön, Kittilän, Kolarin ja Muonion kunnista – on korona-aikana kirjattu kaikkiaan viisi vastaavanlaista rikosilmoitusta. Kaksi muuta ilmoitusta on tehty keväällä 2020. Toisessa tapauksessa ei ollut syytä epäillä rikosta, jolloin tutkinta päätettiin. Toisessa ei ollut tiedossa epäiltyä, jonka vuoksi poliisi keskeytti esitutkinnan.

Poliisin näkökulmasta koronaan sairastuneet ovat noudattaneet lääkärin määräyksiä hyvin ja asianmukaisesti näistä muutamista yksittäistapauksista huolimatta.

Lue myös: Poliisi valvoo eristettyjen ulkomaisten opiskelijoiden koronakaranteenia – ”Henkilöt pysyivät heille määrätyissä osoitteissa”

Kommentoi Facebookissa