Lauri Markkanen loistaa NBA:ssa illasta toiseen – sivusi piste-ennätystään

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen sivusi NBA:ssa yhden ottelun piste-ennätystään, kun Utah Jazz kuritti sarjajumbo Detroit Pistonsia.

KORIPALLO Lauri Markkanen koki NBA:ssa maanantaina pettymyksen hänen nykyisen seuransa Utah Jazzin hävittyä Markkasen ex-seuralle Cleveland Cavaliersille. Markkasen vahva panos ottelussa ei riittänyt Utahille.

Markkanen pääsi tappiosta yli nopeasti. Tiistaina hän pelasi uransa yhden parhaistaan, ellei jopa parhaan ottelunsa NBA:ssa.

Markkanen sivusi yhden ottelun piste-ennätystään, kun Utah Jazz peittosi Detroit Pistonsin 126-111 (61-60). Markkasen tilille merkittiin myös viisi levypalloa, yksi koriin johtanut syöttö ja yksi riisto.

Markkasen 13 kolmen pisteen heitosta peräti yhdeksän upposi koriin. Suomalaistähden onnistumisprosentti oli kolmosissa hurja 69,2.

Markkanen upotti pelitilanneheittonsa kokonaisuudessaan 13/20. Neljästä vapaaheitostaan hän säkitti kolme.

Detroit Pistons on koko NBA:n jumbojoukkue, mikä teki Markkaselle pistetehtailun tietysti helpommaksi. Siltikään Markkasen suoritusta ei ole syytä vähätellä.

Markkanen lieneekin vahvasti ehdolla NBA:n tähdistöotteluun.

– NBA:n All-Star -ottelun äänestys alkoi virallisesti tänään. Lauri Markkanen muistutti kaikkia, että hän ansaitsee olla tapahtumassa mukana helmikuussa, Jazzin verkkosivuilla ilmoitetaan.

Markkaselle sateli muutenkin ylistystä Detroit-ottelun jälkeen.

– Lauri pelasi uskomattoman pelin meille. Hän todellakin puski meidät johtoon, Utah Jazzin päävalmentaja Will Hardy kommentoi.

– Hän kuuluu tähdistöotteluun. Siitä ei ole kysymystäkään, Utahin pelaaja Mike Conley sanoi KSL.com-sivustolla.

– Hänen numeronsa ovat hulluja. Hänen tilastonsa ovat mielettömät. Hän tekee aivan kaikkea, sanoi Jordan Clarkson.

Jazz palasi NBA:ssa voittokantaan kahden tappionsa jälkeen. Tällä kaudella Jazz on voittanut 18 ottelua ja hävinnyt 16. Joukkue on läntisessä konferenssissa kahdeksantena.

NBA:n tähdistöottelu pelataan Jazzin kotikentällä Salt Lake Cityssä 19. helmikuuta. Viime aikojen esitysten perusteella näyttää lupaavalta, että Markkanen nähtäisiin silloin tositoimissa. Samalla Markkanen tekisi merkittävää suomalaista palloiluhistoriaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Missä boikotti? – jalkapallon MM-kisoilla Suomessakin hurjat katsojaluvut

Kommentoi Facebookissa