Lauri Markkanen löysi itsestään ryhtiä – tuli tärkeä voitto

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen sai heittonsa kulkemaan ja auttoi Chicago Bullsin päättämään viiden ottelun tappioputkensa.

KORIPALLO Viime aikoina varjojen mailla vaeltanut Lauri Markkanen auttoi Chicago Bullsin takaisin voittokantaan NBA:ssa lauantaina. Viisi edellistä otteluaan hävinnyt Chicago onnistui huipputärkeässä ottelussa päihittämään Cleveland Cavaliersin koriluvuin 106-96.

Markkanen on kevään edetessä pudonnut Bullsin vaihtopelaajaksi. Bullsin viiden ottelun tappiokierteessä hänen peliaikansa ja pisteensä jäivät varsin vähiin.

Myös Cleveland-ottelussa vaihtopelaajana aloittanut Markkanen oli tällä kerralla tehokas. Hän heitti 16 pistettä ja oli Chicagon toiseksi tehokkain 25 pistettä heittäneen montenegrolaisen Nikola Vucevicin jälkeen.

Bullsin kokoonpanosta puuttui joukkueen tähtitakamies Zach Lavine. Hänet oli asetettu NBA:n koronalistalle.

Markkaselle merkittiin 26 peliminuuttia, kuusi levypalloa ja yksi riisto. Kuudesta kolmosyrityksestään hän heitti kolme sisään. Pelitilanneheitot osuivat hänellä 50 prosentin tarkkuudella (6-12).

Chicagolla on 56 ottelustaan 23 voittoa. Niillä joukkue jatkaa itäisen konferenssin kymmenennellä sijalla. Se sijoitus toisi viimeisen paikan tämän kauden pudotuspelien karsintakierrokselle.

Taistelu on kuitenkin todella tiukkaa. Bullsin vanavedessä tulevat Washington Wizards (23-33) ja parin vuoden takainen mestarijoukkue Toronto Raptors (23-34).

Itäisen konferenssin sijalta 13 löytyvälle Clevelandille (20-36) tappio saattoi olla jo kohtalokas taistelussa playoff-paikasta. Bullsille voitto Clevelandista olikin merkittävä ja Markkasen panos voitossa todella tärkeä.

Edellisissä otteluissa Markkanen ei kyennyt venymään eli ottamaan itsestään parasta irti. Clevelandia vastaan se onnistui.

Markkasen sopimus Bullsin kanssa päättyy tähän kauteen. Runkosarjan viimeisissä otteluissa hän tarvitsisi toistuvasti Cleveland-ottelun kaltaisia suorituksia lunastaakseen NBA:sta hyvän sopimuksen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Awak Kuierin suomalaisuus ei miellyttänyt kaikkia – ilmiö tuli tutuksi Huuhkajista

Kommentoi Facebookissa