Lauri Markkanen teki paluun – kesäloma koittanee pian

Lauri Markkanen jatkaa Chicago Bullsissa ainakin vuoteen 2021 saakka.

Lauri Markkanen jatkaa Chicago Bullsissa ainakin vuoteen 2021 saakka. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen palasi tositoimiin. Se ei auttanut alavireistä Chicago Bullsia voittoon.

KORIPALLO Suomen ainoa NBA-pelaaja Lauri Markkanen palasi keskiviikkona Chicago Bullsin kokoonpanoon oltuaan sivussa puolitoista kuukautta. Markkasen paluu ei kuitenkaan auttanut Bullsia, joka taipui Minnesota Timberwolvesin vieraana pistein 108-115.

Markkanen oli ollut sivussa 15 ottelusta. Lantiovamma piti hänet sairastuvalla puolitoista kuukautta.

Markkanen pelasi Minnesotaa vastaan tutulla paikallaan avausviisikossa. Hän pelasi 21 minuuttia ja teki 13 pistettä. Levypalloja hänelle merkittiin neljä.

Markkanen laittoi 10 pelitilanneyrityksestään kuusi sisään. Kolmoset upoosivat 1/4. Hän ei käynyt vapaaheittoviivalla lainkaan.

Viime aikoina vahvassa iskussa ollut Chicagon tulokastakamies Coby White teki 26 pistettä. Shaquille Harrison heitti 17 ja Thaddeus Young 13 pistettä.

Bulls on kärsinyt loukkaantumisista. Joukkueen riveistä puuttuivat Minnesota-ottelussa Zach LaVine, Kris Dunn, Chandler Hutchison ja Luke Kornet.

Loukkaantumiskierre on luonnollisesti vaikuttanut Chicagon peliesityksin. Joukkue onkin voittanut viimeisestä 13 ottelustaan vain kaksi.

Bullsilla on vielä teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin, mutta pelien jatko runkosarjan jälkeen vaatisi joukkueelta maalis-huhtikuussa massiivista voittoputkea. Bullsilla on pelaamatta enää 20 ottelua.

Markkanen voinee aloittaa kesälomansa jo huhtikuussa. Kolmatta kauttaan NBA:ssa pelaava suomalainen ei toistaiseksi ole päässyt maistamaan maailman kovimmassa koripallosarjassa vielä pudotuspelejä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Susijengi menossa EM-kisoihin – tummia pilviä riittää silti

Kommentoi Facebookissa