Lauri Markkasen kevät uhkaa päättyä isoon pettymykseen

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen hyvä ilta ei riittänyt Chicago Bullsille voittoon. Pudotuspelipaikka uhkaa jäädä joukkueelta haaveeksi.

KORIPALLO Tällä kaudella monessa ottelussa vaisusti esiintynyt Lauri Markkanen pelasi lupaavammin ottein NBA:ssa keskiviikkona. Tosin voittoon se ei riittänyt, kun New York Knicks päihitti Markkasen edustaman Chicago Bullsin selvin lukemin 113-94.

Markkanen sai huomiota upealla donkillaan. Hän heitti Chicago Bullsille 14 pistettä ja nousi joukkueensa toiseksi parhaaksi pistemieheksi.

Pisteidensä lisäksi Markkanen keräsi kuusi levypalloa. Hän pelasi reilut 25 minuuttia ja upotti heittonsa 56 prosentin tarkkuudella.

Markkanen ei edelleenkään mahtunut Bullsin avauskokoonpanoon. Hän oli tämän kauden alussa joukkueensa avauskokoonpanossa, mutta sai vaatimattomien otteidensa myötä passituksen penkkipelaajaksi.

Bulls majailee itäisessä konferenssissa sijalla 11. Kymmenen parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin.

Pudotuspeliviiva on karannut Bullsilta nyt kahden voiton päähän. Tilanne alkaa näyttää jo pahalta, koska Bullsilla on runkosarjasta pelaamatta enää kymmenen ottelua.

Bulls oli pitkään itäisen konferenssin sarjataulukossa kymmenen joukossa. Viime viikkoina joukkue koki useamman tappion putkia ja tipahti niiden myötä pudotuspeliviivan alapuolelle.

Markkanen ei ole päässyt vielä pelaamaan urallaan NBA:n pudotuspelejä. Tilanne näyttää heikolta tänäkin keväänä, vaikka pudotuspelipaikan lunastaa konferenssin 15 joukkueesta kymmenen parasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Salon Vilpas Suomen mestari – Teemu Rannikon uralle mahtava päätös

Kommentoi Facebookissa