Lauri Markkasen synkkyys jatkuu – vuosi 2020 on vienyt Bullsin sivuraiteelle

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen Chicago Bulls on ajautunut tammikuussa pahasti sivuraiteelle.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin synkkyys sai jatkoa NBA-liigassa perjantaina. Chicago taipui Philadelphia 76ersin hallissa pistein 89-100.

Tappio oli Bullsille yhdeksäs viimeisessä 12 ottelussa. Tammikuu on sujunut Bullsilta mollivoittoisissa merkeissä.

Markkanen heitti 12 pistettä. Suomalaisen tilille merkittiin myös neljä levypalloa, yksi syöttö, kaksi riistoa, yksi blokki ja kaksi menetystä.

Markkanen laittoi ilmaan viisi kolmen pisteen heittoa, joista kaksi upposi. Kaikki pelitilanneyritykset merkittiin 5/9. Hän ei käynyt vapaaheittoviivalla lainkaan.

Zach LaVine heitti Chicagolle 23 pistettä. Tulokastakamies Coby White pussitti 14 ja Luke Kornet 13 pistettä.

Philadelphia lähti otteluun suosikkina, joten sinänsä Bullsin tappio ei ollut yllätys. Chicagon kauden saldo on nyt 15 voittoa ja 28 tappiota. Philadelphian vastaavat lukemat ovat 27 ja 16.

Yllättävämpää on, ettei Bulls ole saanut tammikuussa itsestään parasta irti. Vielä joulun tienoilla joukkueen tilanne näytti paremmalta, mutta vuoden 2020 alun tappiokierre merkinnee, ettei Bullsia tänäkään vuonna nähdä pudotuspeleissä.

Itäisessä konferenssissa Chicago on kymmenentenä joukkueen voittoprosentin ollessa 34,9. Viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevan Brooklyn Netsin voittoprosentti on 45,0.

Teoriassa Chicagolla olisi vielä saumoja pudotuspeleihin, mutta niihin pääsy vaatii jo pidempää voittoputkea. Todennäköisesti Markkanen voikin aloittaa pitkän kesälomansa huhtikuussa runkosarjan päätyttyä.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Lauri Markkaselta vakuuttava esitys NBA:ssa – ”Hänen pitäisi olla sairaana useammin”

Kommentoi Facebookissa