Leijonat hävisi Turussa Sveitsille – ”Tappio harmittaa aina”

Suomi ja Sveitsi kaukalossa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Sveitsi oli Leijonia parempi Turun EHT-turnauksessa. Ottelu päättyi voittolaukauskisassa.

JÄÄKIEKKO Viime kaudella olympiakultaa ja MM-kultaa voittanut Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue avasi uuden kautensa tappiolla. Sveitsi oli Turussa pelatussa Euro Hockey Tourin ottelussa parempi voittolaukauskisan jälkeen lukemin 3-2.

Jere Innala tasoitti 1-1:een ja Jere Karjalainen ehti maalata Suomen johtoonkin. Sveitsi tuli kuitenkin ansaitusti tasoihin. Rankkarikisassa ainoana suomalaisena onnistui Jori Lehterä.

Sveitsi on EHT-tasolla Venäjälle kelpo korvaaja. Kyse on taitavasta ja luisteluvoimaisesta joukkueesta, joka on viime vuosina tuottanut yhä parempaa pelaajamassaa, vaikka sveitsiläisten NHL-varausten määrä hiipunut onkin.

– Tappio tietysti harmittaa aina. Tulee se sitten jatkoajalla tai rankkareissa, kommentoi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen TV5:llä.

Huonoa ottelua Suomi ei pelannut. Ensimmäinen erä oli Leijonilta heikko, mutta toisessa erässä ote parani sekeästi.

– Nousujohteinen peli. Alku oli vähän nihkeä, mutta kolmas erä oli sitten mun mielestäni jo aika selkeästi meidän. Ei vain tehty enempää maaleja paikoista ja omissa tuli yksi lapsus, mutta tästä se lähtee liikkeelle, Jalonen jatkoi.

Jalonen on useaan otteeseen kehunut sveitsiläistä jääkiekkoa ja syystäkin. Sveitsin osaamisesta nähtiin Turussa vahva näyte.

– Sveitsi oli hyvä kuten aina. Kaikki pitää antaa, jos heidät aikoo voittaa, mutta tänään ei ihan riittänyt, Jalonen sanoi.

Suomi kohtaa lauantaina Tshekin. Kokoonpanoon on luvassa muutoksia.

– Meillä on viisi ylimääräistä pelaajaa, jotka eivät tänään pelanneet. Kaikki pelaa tietenkin silloin, Jalonen vahvisti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit mysteerin keskellä – Harkimot pitävät suunsa supussa

Kommentoi Facebookissa