Leijonilla nihkeää Ranskaa vastaan – Mörkö löi sentään sisään

Marko Anttila on Suomen joukkueen kulttipelaaja. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat kukisti Ranskan maalein 5-3. Marko Anttila oli Leijonien vaisun illan harvoja ilopillereitä.

JÄÄKIEKKO Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti niin sanotussa MM-kisojen pakkopullaottelussa Ranskan maalein 5-3. Ranska pelasi erittäin hyvän ottelun, mutta Leijonat myös antoi vastustajalle aivan liikaa maalipaikkoja.

Ranska siirtyi heti alussa johtoon ja nousi vielä 2-2 -tasatilanteeseen. Kolmannessa erässä Ranska pääsi myös kaventamaan 3-4:ään.

Tuttu onnistuja ottelussa kuitenkin nähtiin. Monissa arvokisoissa loistanut Marko Anttila onnistui jälleen maalinteossa tehtyään Suomen kolmannen maalin. Jälleen kerran Mörkö löi sisään arvokisoissa.

– Kyllähän sitä yrittää useamminkin onnistua, mutta kova peli oli. Vastustaja pelasi hyvin ja teki meille pelin vaikeaksi. Kärsivällisyys oli riittävällä tasolla ja pystyttiin paikoista pistämään tarvittavat maalit. Kyllähän mä olen iloinen, että itsekin välillä onnistun. Ne ovat hienoja juttuja varsinkin tämmöisessä turnauksessa, Anttila kommentoi onnistumistaan.

Anttila laittoi sisään Ranskan espanjalaistaustaisen maalivahdin Julian Juncan längistä.

– En tiedä, mistä se idea tuli, mutta joskus toi on reeneissä toiminut ja yritin sitä nytten, kun oli hyvä vauhti siinä. Pääsin hyvällä vauhdilla haastamaan pakkia ja päätin mennä keskelle. Onneksi toimi tällä kerralla, Mörkö naurahti.

Anttila pelaa nelosketjussa tutun aisaparinsa Hannes Björnisen sekä Ahti Oksasen kanssa. Ketjulla on kulkenut MM-kisoissa erittäin hyvin, kun muilla ketjuilla ei niinkään.

– Me tehdään aika samaa hommaa koko ajan. Välillä se toimii hyökkäyspäässä paremmin ja välillä ei. Lähtee siitä, että pystytään hyvin puolustamaan ja saamaan kiekko niiden päätyyn ja painetta sinne. Nyt pystyttiin varsinkin kahdessa ekassa erässä karvaamaan hyvin. Sitä kautta saatiin irtokiekkoja ja paikkoja. Kovan työnteon kautta se tulee meille. Ei siinä oikein muuta lääkettä ole. Yritetään jatkaa, Mörkö arveli syitä.

Oksanen astui tämän vuoden kisoihin nelosketjuun NHL:ään palanneen Saku Mäenalasen tilalle. Mörköllä riittää kehuja Oksasesta.

– Huippupersoona. Tosi vahva mailan kanssa. Hyvä luistelemaan. Ihan loistava laukaus. Se ampuu vähän ihmemäisesti. Itse en olisi ikinä edes yrittänyt siitä, mutta se näkee ne kolot. Jokereissa samassa ketjussa se tommoisia aika useinkin. Tosi ovela pelaaja. Mun mielestäni semmoinen meidän ketjun näköinen äijä.

Mutta Leijonien kokonaispaketti ei edelleenkään toimi odotetusti. Ranska-ottelu ei edustanut Suomen parasta tasoa.

– Totta kai sitä haluaisi mahdollisimman valmista jääkiekkoa pelata jo tässä vaiheessa, mutta se ei aina välttämättä lähde niin. Vaatii sen prosessin ja tiedetään, ettei tää riitä meille vielä. Pitää parantaa ja kehittyä tässä. Sen takia noita videoita katsotaan. Yhteispeliä vielä vähän paremmaksi, Mörkö arvioi.

– Ranska kyllä teki sen meille vähän vaikeaksi. Ei se helppoa ole lähteä sieltä, kun kovalla paineella tulivat, hän muistutti vastustajasta.

Mörkö tietää, missä asioissa Leijonien tulee petrata.

– Meidän pitää vähän kiekollista peliä vähän parantaa. Ja puolustuksessa pitää parantaa. Annetaan liikaa paikkoja. Peli oli meillä tavallaan ihan hallussa. Vähän tiiviyttä lisää.

Suomi pelaa seuraavaksi perjantaina Unkaria vastaan.

Teksti Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Stanley Cupin konferenssifinalistit selvillä – iso määrä suomalaisia mukana

Kommentoi Facebookissa