Leirintäalueen pitäjää epäillään seksuaalisesta hyväksikäytöstä – kaikki asianomistajat ovat 16–18-vuotiaita

Asianomistajat ovat kertoneet joutuneensa työsuhteen aikana kokemaan asiatonta koskettelua ja seksuaalissävytteisiä puheita.

Asianomistajat ovat kertoneet joutuneensa työsuhteen aikana kokemaan asiatonta koskettelua ja seksuaalissävytteisiä puheita. (Kuvituskuva Fotolia)

Rikoksesta epäiltynä oleva yrittäjä on kuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

HYVÄKSIKÄYTTÖ Keski-Karjalassa tapahtunut epäilty seksuaalirikosten kokonaisuus on siirtymässä syyteharkintaan. Kokonaisuuteen kuuluu viisi rikosilmoitusta, kaikissa rikosilmoituksissa rikosnimikkeinä ovat seksuaalinen hyväksikäyttö, työsyrjintä ja työturvallisuusrikos.

Kaikki rikokset ovat tapahtuneet Keski-Karjalan alueella toimivalla leirintäalueella. Rikosilmoituksista kolmessa tapahtuma-aikana on kesä 2018 ja kahdessa kesä 2019.

Kaikki asianomistajat ovat tapahtuma-aikaan olleet 16–18-vuotiaita. Asianomistajat ovat työskennelleet kesätöissä kyseisellä leirintäalueella. Rikoksesta epäiltyinä kaikissa rikosilmoituksissa on leirintäalueen yrittäjä, noin 60-vuotias mies.

Juttuvinkki: Yllättävä tutkimustulos – seksuaalinen häirintä on yleistä jo alakouluikäisten kesken

Esitutkinnassa on asianomistajien kertomana tullut ilmi, että heihin on työsuhteen aikana kohdistunut asiatonta koskettelua ja seksuaalissävytteisiä puheita. Tämänkaltainen toiminta voi täyttää seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön.

Työsyrjintä- ja työturvallisuusrikosepäilyssä on puolestaan kyse siitä, että yrittäjän epäillään edellä kuvatulla toiminnalla rikkoneen työturvallisuusmääräyksiä sekä asettaneen työntekijät työsuhteessaan epäedulliseen asemaan sukupuolen perusteella.

Rikoksesta epäiltynä oleva yrittäjä on kuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin asiassa. Poliisi ei asianomistajien suojelemiseksi kerro tapauksesta tarkempia yksityiskohtia julkisuuteen.

Nyt valmistunut esitutkinta alkoi loppuvuodesta 2018 ja se etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lue myös: Poliisi otti kiinni naisia ahdistelleen miehen – mahdollisia muita uhreja pyydetään ottamaan yhteyttä

Kommentoi Facebookissa