Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kolari kuohuttaa – myös ikäviä lieveilmiöitä

Max Verstappen kilpailee Red Bullilla (Kuva AOP)

Max Verstappen kilpailee Red Bullilla. (Kuva AOP)

Red Bull vaatii Lewis Hamiltonille kovempaa rangaistusta Silverstonen kisan kolarista.

FORMULA 1 Formula ykkösten kauden dramaattisin hetki toistaiseksi nähtiin Silverstonen F1-kilpailussa, kun Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin autot osuivat toisiinsa. Verstappen ajautui rajusti rengasvalliin ja joutui käymään sairaalassa.

Hamilton todettiin kolariin syylliseksi, vaikka useampi asiantuntijakommentaattori piti kolaria tavallisena kilpailutilanteena. Hamilton sai aikasakon, mutta pystyi siitä huolimatta ajamaan kilpailun voittoon.

Verstappen pääsi sairaalasta jo sunnuntai-iltana. Häneltä ei löytynyt vakavampia vammoja. Hyvin todennäköisesti hän kykenee ajamaan seuraavassa kilpailussa, joka järjestetään Unkarissa vajaan kahden viikon kuluttua.

Verstappenia ajattava Red Bullin F1-talli oli varsin pettynyt Hamiltonin kymmenen sekunnin aikarangaistukseen. Tallin mielestä englantilaisen olisi pitänyt saada paljon isompi sanktio kolaristaan.

– En tiedä, mikä maksimirangaistus olisi, mutta noin vaarallisesta ja holtittomasta toiminnasta pitäisi saada kilpailukielto tai jotain, totesi Red Bullin moottoriurheilupomo Helmut Marko Sky-kanavalle.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner oli samoilla linjoilla.

– Meillä on omat oikeutemme, mutta en usko sen muuttavan mitään. Tuomarit seisovat usein ratkaisunsa takana. Mielestäni on merkityksetöntä viedä asiaa eteenpäin, mutta harkitsemme asiaa. Puhumme asiasta piakkoin, mutta tämä on ensireaktioni, näki Horner Motorsport-lehden mukaan.

Hamilton ei ole katsonut, että hän olisi velvollinen pyytämään Verstappenilta anteeksi. Hän ei kolaritilanteessa tehnyt mitään väärää.

Sosiaalisessa mediassa soppa oli valmis, eikä ikäviltä lieveilmiöiltä vältytty. Hamilton sai kolarin jälkeen useita rasistisia viestejä. Viesteissä muun muassa käytettiin apinan emojeita sekä rasistista kieltä.

Hamilton on ollut vahvasti esillä rasismin vastaisessa kampanjassa. Viime viikolla hän nousi tukemaan Englannin jalkapallomaajoukkueen maahanmuuttajataustaisia pelaajia, jotka epäonnistuivat rangaistuspotkukilpailussa ja saivat osakseen rasismia.

Verstappen johtaa MM-sarjaa Silverstonen kolaristaan huolimatta. Toisena oleva Hamilton pystyi Silverstonen voitollaan kaventamaan eron kahdeksaan pisteeseen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lewis Hamilton voitti dramaattisen kisan – Valtteri Bottaksella ongelmia

Kommentoi Facebookissa