Linnan juhlat peruttiin sittenkin – kutsutut saavat kutsun ensi vuoden juhlavastaanotolle

Itsenäisyyspäivää ei juhlisteta tänä vuonna Presidentinlinnassa. (Kuva Fotolia)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi lausunnon itsenäisyyspäivän vietosta.

ITSENÄISYYSPÄIVÄ Tasavallan presidentin kanslia on julkaissut presidentti Sauli Niinistön lausunnon itsenäisyyspäivän vietosta. Vielä viikko sitten kerrottiin, että itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna Presidentinlinnassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio olivat kutsumassa vastaanotolle erityisesti henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä terveyden ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi koronapandemian aikana. Kutsuttujen kokonaismäärä oli alle 200 henkeä.

Itsenäisyyspäivän perinteisiä kunniavieraita, sotiemme veteraaneja ja lottia, presidenttipari suunnitteli tapaavansa kahvitilaisuuden merkeissä jo ennen itsenäisyyspäivää.

Koronavirustilanne on kuitenkin heikentynyt Suomessa nopeasti. Rajoitukset ovat tiukentuneet viime viikosta ja on ennakoitavissa, että ne tiukentuvat edelleen.

Näin presidentti Sauli Niinistö lausunnossaan:

”Koko pandemian ajan tasavallan presidentin kanslian toiminnassa on noudatettu erityistä varovaisuutta sekä voimassa olevia koronavirusrajoituksia ja -suosituksia. Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on.

Viime päivinä huonontuneen tautitilanteen ja koronapassisääntelyn yhteisvaikutuksen vuoksi joudumme valitettavasti peruuttamaan Presidentinlinnan juhlavastaanoton 6. joulukuuta 2021. Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu.

Esitämme vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelumme tilaisuuksien peruuntumisen johdosta. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle. Veteraaneille ja lotille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa. Kaikille tämän vuoden juhlatilaisuuksiin kutsutuille tulemme lähettämään myös henkilökohtaiset pahoittelukirjeet.

Toivotan kaikille omassa työssään koronapandemiaa vastaan toimiville voimia ja peräänkuulutan yhteistä velvollisuuttamme huolehtia rokotusten ottamisesta ja vastuullisesta toiminnasta kaikissa arkielämän eri tilanteissa.”

Lue myös: Presidentinlinnassa juhlitaan taas itsenäisyyspäivää – kutsuttavat terveyden hyväksi koronapandemian aikana työskennelleitä

Kommentoi Facebookissa