Presidentinlinnassa juhlitaan taas itsenäisyyspäivää – kutsuttavat terveyden hyväksi koronapandemian aikana työskennelleitä

Presidentti Sauli Niinistö kertoi tulevan itsenäisyyspäivän vietosta Presidentinlinnassa.

Presidentti Sauli Niinistö kertoi tulevan itsenäisyyspäivän vietosta Presidentinlinnassa. (Kuva Jon Norppa/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidenttipari tapaa sotiemme veteraaneja ja lottia kahvitilaisuuden merkeissä jo ennen itsenäisyyspäivää.

ITSENÄISYYSPÄIVÄ Itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna Presidentinlinnassa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat vastaanotolle maanantaina 6. joulukuuta henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä terveyden ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi koronapandemian aikana.

– Me tiedämme, että terveydenhuoltohenkilöstö on ollut inhimillisesti äärimmäisen kovan työn ja vaivan edessä koko vuoden. Väistämättä mieleeni tulee Winston Churchillin eräässä toisessa yhteydessä toteama lausuma, joka kuului vapaasti näin ”harvoin on niin moni ollut kiitollisuuden velassa niin harvoille”. Tätä tunnelmaa haluamme myös muistettavan ja korostettavankin, presidentti Niinistö sanoo.

Vastaanoton toisena teemana tänä vuonna on ”paljon on hyvin”. Teeman mukaisesti kutsuttujen joukossa on vapaaehtoistyöntekijöitä sekä vieraita, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet Suomen vahvuuksia.

– Vaikea korona-aika on osoittanut, että paljon on hyvin. Suomessa on paljon hyvää. Selviytyminen näin hyvin koronahaasteesta on osoitus siitä, että monet muutkin ammattiryhmät ovat joutuneet venymään. Myös ihmisten vapaaehtoinen toiminta on ollut tärkeää, presidentti Niinistö toteaa.

Tällä hetkellä kutsuttujen kokonaismäärä vastaanotolla on alle 200 henkeä. Lähes kaikki kutsuttavat ovat ensikertalaisia. Itsenäisyyspäivän perinteisiä kunniavieraita, sotiemme veteraaneja ja lottia, presidenttipari tapaa kahvitilaisuuden merkeissä jo ennen itsenäisyyspäivää.

Itsenäisyyspäivän vastaanottoa valmistellaan muuttuvan tilanteen vallitessa. Terveysturvallisuus otetaan vastaanotolla huomioon normaalia pienemmän vierasmäärän lisäksi myös kaikissa muissa järjestelyissä. Koronavirustilanteen kehitystä seurataan valmistelun edetessä ja tilanteen muuttumiseen reagoidaan tarvittaessa.

Yle näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumia ja presidenttiparin itsenäisyyspäivän haastattelun suorana lähetyksenä Yle TV1:llä. Myös katsojilla on mahdollisuus lähettää oma tervehdyksensä illan lähetykseen.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Presidentti Niinistö YK:n ilmastokokouksessa – ”Sitoumukset eivät yksin enää riitä”

Kommentoi Facebookissa