Ruotsi pehmitti Helmarit – maailman kärki yhä kaukana suomalaisilta

Kuva All Over Press

Ruotsi oli Helmareille liian kova vastustaja.

Ruotsi voitti Suomen jalkapallon MM-karsintaottelussa maalein 2-1.

JALKAPALLO Göteborgissa vietettiin torstaina jalkapallon juhlaa, kun Ruotsi ja Suomi kohtasivat naisten MM-karsintaottelussa yli 30 000 katsojan edessä. Yleisölle tarjottiinkin kovatempoinen hieno ottelu, joka odotetusti päättyi Ruotsin voittoon.

Ruotsi oli Suomea parempi maalein 2-1. Suomi antoi hienon vastuksen, mutta Ruotsin tasoero tuli toisella puoliajalla selkeästi esille.

Suomelle sattui ensimmäisellä puoliajalla virhe, josta Ruotsi rankaisi armotta. Fridolina Rolfö pääsi Suomen puolustukselta Lina Hurtigin syötöstä karkuun ja viimeisteli ammattimaisesti kotijoukkueen 1-0 -johtoon.

Muuten ensimmäinen puoliaika oli Suomelta väkevä esitys. Sinivalkoisittain ottelun kohokohta oli Linda Sällströmin tasoitusmaali. Ria Öling syötti Sällströmin karkuun ja tämä viimeisteli uransa 50. maalinsa A-maajoukkueessa.

Toisen puoliajan edetessä hallinta siirtyi yhä selkeämmin Ruotsille. Sinikeltaisten voittomaali roikkui ilmassa ja 80. minuutilla Hurtig maalasikin Filippa Angeldalin keskityksestä.

Suomen uhrautuva puolustustaistelu ei tuottanut tulosta, eikä joukkueesta löytynyt enää virtaa tasoitusmaaliin. Ruotsin paremmuus oli imenyt Helmareista mehut.

Jo tasapeli olisi ollut Helmareilta loistosuoritus. Voittihan Ruotsi elokuussa Tokiossa olympiahopeaa, mikä oli joukkueelle katkera paikka, kun Kanada vei kullan rangaistuspotkukilpailussa. Ruotsi sähelsi mahdollisuutensa varsinaisella peliajalla ja rankkarikisassakin Ruotsilla oli monta tilaisuutta ratkaista kulta edukseen.

Vuoden 2019 MM-kisoissa Ruotsi oli pronssilla. Torstaina Göteborgissa mitattiinkin Helmareiden eroa maailman kärkeen. Tuli selväksi, että maailman kärki on suomalaisilta yhä suhteellisen kaukana, vaikka ottelussa suomalaisittain hyviä hetkiä olikin.

Ruotsi ottanee karsintalohkon voiton ja suoran MM-kisapaikan. Suomi taistelee lohkon kakkospaikasta, joka toisi paikan jatkokarsintaan. Lokakuun surkealla Irlanti-kotitappiollaan Suomi antoi tosin lohkossa paljon tasoitusta, mutta kaikki on vielä Helmareiden omissa käsissä.

Karsinnat 2023 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattaviin MM-kisoihin jatkuvat vuonna 2022.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat murheen keskeltä – ”Tulevaisuus näyttää mallikkaalta, se saa mut pysymään täällä”

Kommentoi Facebookissa