Lukko aloitti rajuilla murskajaisilla – ”Me ollaan mestarisuosikki”

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Lukko tyrmäsi Tapparan kauden avausottelussa 7-2. Lukon tähtipelaaja Aleksi Saarela totesi joukkueensa olevan mestarisuosikki.

JÄÄKIEKKO SM-liigan mestarisuosikki Rauman Lukko latasi perjantaina vastinetta odotuksille, kun se murskasi Tapparan 7-2. Kaksi maalia Lukolle tehnyt NHL-apu Aleksi Saarela ei murskalukemista huolimatta vielä tuuletellut.

– Totta kai täytyy olla tyytyväinen tulokseen, mutta ei todellakaan pelattu vielä hyvää peliä. Sanoisin, että nuo numerot vähän valehtelee. Paljon täytyy vielä parantaa, Saarela sanoi C Morelle.

Saarela ei ollut tyytyväinen Lukon esitykseen, vaikka varmasti moni kannattaja olikin.

– Me ollaan mestarisuosikki ja meidän täytyy myös pelata niin. Vähän liikaa tulee vielä virheitä. Se on totta kai ihan ymmärrettävää vielä, kun on alkukausi. Meidän pitää parantaa ja eihän Tapparakaan pistänyt vielä parastaan. Meidän pitää olla fiksuja ja muistaa, että muut joukkueet tulevat kovempaa ja kovempaa päälle, Saarela latasi.

Lukko ei halua paeta sitä faktaa, että raumalaisilta odotetaan tällä kaudella paljon.

– Ei todellakaan. Jos haluaa voittaa jotain, niin se täytyy uskaltaa sanoa ääneen. Me tiedetään, miten hyvä joukkue meillä on, Saarela tykitti.

Myös HIFK aloitti vahvasti haettuaan Jyväskylästä JYP-ottelusta tyylikkään 5-2-vierasvoiton. HIFK ratkaisi ottelun käytännössä jo avauserässä, kun se meni 4-1-johtoon.

Juttuvinkki: Esa Tikkanen sai yöllä puhelun – kutsu johti heti Stanley Cupiin

Columbus Blue Jacketsista HIFK:ta syksyksi vahvistamaan tullut ruotsalainen NHL-tähti Emil Bemström iski jo avauserään kaksi upeaa maalia. Ensimmäisessä erän alussa Bemström kynäsi kiekon näyttävästi rystyltä verkkoon ja erän lopulla hän antoi näytteen kuuluisasta laukauksestaan: rannelaukaus oli tarkka ja nopea.

HIFK:n toinen hahmo ottelussa oli kapteeni Jere Sallinen, joka teki niin ikään kaksi maalia. Superlupaus Anton Lundell teki yhden maalin

Perjantaina nähtiin myös törkytaklaus Ilveksen ja SaiPan välisen ottelun loppupuolella SaiPan puolustaja Jacob Moverare taklasi rumasti polvella Ilveksen tähtihyökkääjä Eemeli Suomea ja sai tempustaan ulosajon.

Tilanteen jälkeen tunteet kuumenivat ja Ilveksen ja SaiPan pelaajat pistivät painiksi jäällä. Ilves voitti ottelun 2-1-lukemin.

Kuopiossa KalPa vei Savon derbyn nimiinsä Jukureita vastaan. KalPa voitti ottelun 2-1-lukemin Alexander Ruuttun ja Eetu Luostarisen osumilla. Jukureiden illan ainokaisesta vastasi Kristian Afanasyev toisessa erässä.

Lahdessa Pelicans kaatoi Sportin 3-1. Lahtelaisten maaleista vastasivat Artturi Toivola, Sakke Hämäläinen sekä Julius Bergman.

Porissa Ässät voitti TPS:n varsinaisella peliajalla 3-2. Raimo Helmisen taival TPS:n päävalmentajana alkoi tappiolla.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

ue myös: Vahvistus tuli – Leijonat tekee marraskuussa paluun Karjala-turnauksessa

Kommentoi Facebookissa