Lukko ja TPS SM-liigan finaaleihin

TPS juhlii maalia

TPS juhlii maalia. (Kuva AOP)

Lukko ja TPS voittivat SM-liigan neljännet välieräottelut ja varmistivat finaalipaikkansa.

JÄÄKIEKKO Taisto jääkiekon Suomen mestaruudesta saa tänä vuonna huipennuksensa Raumalla ja Turussa. Maanantaina varmistui, että finaaleissa kohtaavat Lukko ja TPS.

Runkosarjan tämän kauden ykkönen Lukko eteni finaaleihin kaadettuaan Tapparan 1-0. Lukko voitti välieräsarjan otteluvoitoin 3-1.

Maanantaina ratkaisuksi riitti vain yksi osuma, joka syntyi ajassa 45.52. Kokenut Toni Koivisto teki esityön ja Mikko Petman iski maalin.

Lukko oli ottelussa parempi ja ansaitsi voittonsa. Robin Press oli lähellä lopullista niittiä kolmannen erän puolivälissä, mutta hän epäonnistui rangaistuslaukauksessa.

Tapparalle jäi myös hieman jossiteltavaa. Kristian Tanuksen ylivoimamaali hylättiin avauserässä.

Lukko pelaa ensi kertaa SM-liigan finaaleissa sitten kevään 1988 eli 33 vuoden tauon jälkeen. Sen edellinen mestaruus on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1963.

Turun Palloseura kaatoi neljännessä välieräottelussa HIFK:n maalein 3-2. Ottelusarjan Tepsi vei nimiinsä voitoin 3-1.

Neljännen ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoerässä tilanteen oltua kolmen erän jälkeen 2-2. Voittomaalin nakuttaneesta Emil Virosta tuli TPS:n suuri sankari.

Ratkaisu nähtiin ajassa 68.54. Josh Kestner ja Ruben Rafkin tekivät esityön ja Viro uitti ratkaisun.

HIFK:lle tappio oli varsin katkera, sillä se johti ottelua vielä päätöserässä Jesse Saarisen ja Henrik Borgströmin maaleilla 2-1, mutta Kestner nosti TPS:n vielä ottelun lopussa tasoihin ja pakotti ottelun jatkoajalle. Joonas Lyytisellä oli vielä viimeisellä minuutilla paikka ratkaista, mutta hänen laukauksensa osui ylärimaan.

Jatkoajalla faneja kuohutti se, että ratkaisu jäi näkemättä. C Moren lähetys katkesi kesken jatkoerän.

TPS oli edellisen kerran finaaleissa mukana 2010, jolloin se voitti mestaruuden. Vuosien 1989-2001 välillä TPS voitti peräti kahdeksan Suomen mestaruutta.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Lukko ja TPS voittivat – HIFK ja Tappara selkä seinää vasten

Kommentoi Facebookissa