Veikkausliiga kunnolla käyntiin – yleisöstä vielä haaveillaan

HIFK juhlii maalia.

HIFK juhlii maalia. (Kuva AOP)

Veikkausliigassa kaikki joukkueet ovat pelanneet nyt avausottelunsa, mutta siitä ei ole tietoa, milloin peleihin pääsisi katsojia.

JALKAPALLO Veikkausliiga käynnistyi maanantaina viimein kunnolla, kun kahdeksan joukkuetta pelasi kauden avausottelunsa. Kuusi ottelua oli pelattu jo aiemmin ja KuPS sekä HJK olivat pelanneet jo kaksi ottelua ennen maanantain kierrosta.

Sunnuntaina Kuopiossa pelattu KuPSin ja HJK:n huippuottelu päättyi 0-0. HJK:n ykköshaastajaksi povattu toissa kauden mestari KuPS nappasi samalla kauden avauspisteensä.

Maanantaina Veikkausliigan futis palasi Ouluun useamman vuoden tauon jälkeen. Nousijajoukkue AC Oulu aloitti uuden pääsarjavisiittinsä tappiolla hävittyään Tampereen Ilvekselle 0-2. Ilveksen Eetu Mömmö teki ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia.

Toinen nousijajoukkue KTP avasi heti pistetilinsä. Se onnistui taistelemaan kärkipäähän povatulta SJK:lta pisteen ottelun Seinäjoella päätyttyä 1-1.

FC Hongan kausi on käynnistynyt heikosti. Maanantaina IFK Mariehamn päihitti sen maalein 2-0. Muhamed Olawale ja Elias Mastokangas vastasivat vieraiden maaleista.

Hongalla on kahdesta ottelustaan tilillään nolla pistettä. Omiin on mennyt jo kuusi maalia.

Lahdessa FC Lahti yllätti Turun FC Interin maalein 2-1. Lahtelaisten sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Jasin-Amin Assehnoun.

Kiinalaisomistajastaan eroon hankkiutunut HIFK aloitti kautensa pirteästi voitettuaan Helsingissä FC Hakan 2-0. Keaton Isaksson ja Juanan Entrena tekivät HIFK:n maalit.

Kotimainen jalkapallokausi on avattu pelaajien osalta kunnolta, mutta yleisö saa yhä haaveilla pääsystä jalkapallo-otteluun, vaikka esimerkiksi Veikkauksen kasinolla voi samanaikaisesti olla paikan päällä useampi sata ihmistä. Valtioneuvoston exit-suunnitelma koronavirusrajoitteiden purkamisesta valaa uskoa, että jo toukokuun alussa yleisöä voitaisiin ottaa rajoitetusti ainakin osaan Veikkausliigan otteluista, mutta kukaan ei vielä tiedä, miten tämä tarkalleen olisi mahdollista.

Veikkausliigan seurojen taloudelle lipputulot ovat todella tärkeitä. Kovinkaan kauaa sarjaa ei kannata tyhjille katsomoille pyörittää.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmarit kohtaa MM-karsinnoissa Ruotsin – ”Hieman ristiriitaiset tunteet”

Kommentoi Facebookissa