TPS:ssä tuntui mahtavalta – HIFK:ssa surtiin välierien tylyä loppua

TPS juhlii maalia

TPS juhlii maalia. (Kuva AOP)

HIFK on SM-liigan rahakkaimpia joukkueita, mutta ilman mestaruutta se jää tänäkin vuonna. Viimeksi HIFK voitti mestaruuden 2011.

JÄÄKIEKKO TPS voitti HIFK:n maanantaina jatkoajalla 3-2-lukemin ja vei välieräsarjan nimiinsä otteluvoitoin 3-1. TPS:n sankariksi nousi nuori puolustaja Emil Viro, joka upotti ratkaisumaalin ensimmäisessä jatkoerässä.

– Ihan mahtavalta tuntuu. Unelma on sekin (finaaleissa) pelaaminen ja nyt me ollaan lähempänä sitä unelmaa. Tosi huikeeta, Viro sanoi TPS:n julkaisemalla videolla.

Viro pääsi painamaan voittomaalin ja se maistui nuorukaiselle.

– Mulle jäi siihen se irtopala ja pääsin tinttaamaan tyhjiin. Ihan huikea hetki, enkä sitä oikein itsekään osaa sitä kuvailla. En tiedä, mitä siinä tapahtui, mutta maali se oli ja tosi hieno sellainen, Viro mietti.

Finaaleissa TPS kohtaa Lukon, joka löi välieräsarjassaan Tapparan voitoin 3-1. Lukko lähti välieräsarjaan suosikkina, sillä se oli ollut koko runkosarjan ajan sarjan paras joukkue.

Finaalit tietysti maistuvat 33 vuoden tauon jälkeen, mutta Lukon avainpelaajiin lukeutuva Pavol Skalicky muistuttaa, ettei mitään ole vielä voitettu.

– Finaaleihin pääsy tuntuu mahtavalta, mutta työ on vielä kesken, Skalicky muistuttaa Lukon verkkosivuilla.

Tappara löi Lukolle kovan haasteen. Viimeinenkin peli oli tiukkaa vääntöä.

– Kova, yhden maalin peli nähtiin tänään. Tärkeintä oli, että saimme pidettyä heidän ylivoimansa kurissa, hän sanoi.

HIFK pelasi TPS-sarjan heikoimman pelinsä sunnuntaina, mutta sai kaivettua vielä uuden taisteluilmeen sarjan neljänteen peliin. Voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt.

– Tämän päivän peli oli niin tasainen kuin vain voi olla. Varmasti molemmat joukkueet antoivat sen, mitä rahkeista löytyi. Puoliväliin saakka TPS oli vähän niskan päällä, mutta saatiin kaivettua sellainen ote jälkimmäiselle puoliskolle, että siinä olisi voinut käydä toisinkin. Sitten jatkoaika ja tyly loppu siihen, ei siinä sen kummempaa, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen summasi.

HIFK sai parannettua peliään paljon sitten eilisen, mutta ei riittävästi.

– Saatiin kyllä, ei kahta sanaa siinä suhteessa. Siinä mielessä voi olla tosi tyytyväinen ja ylpeä pelaajista. Nyt se ei vaan kantanut sitten tulosta, Pikkarainen linjasi.

Pikkarainen myönsi suoraan, että TPS oli parempi ja ansaitsi finaalipaikkansa.

– Meillä oli hyvä alku sarjaan ja myös toinen peli puoliväliin asti. Siinä TPS rupesi sitten pikkaisen saamaan otetta ja nimenomaan luistelun suhteen. Se sitten jatkui vähän eilenkin. Tietenkin kaksi peliä meni jatkoajalle ja se on aina pienestä kiinni, mutta kyllä TPS oli vähän luisteluvoimaisempi ja hivenen kamppailuvoimaisempi.

Pikkarainen ei ole halunnut mennä koronan taakse aiemminkaan, eikä tehnyt sitä nytkään.

– En mene nytkään. Tämä on kuitenkin niin, että tulos ratkaisee ja siellä on syitä taustalla, mutta niitä on ihan turha selitellä.

HIFK:n kautta on jäljellä vielä yksi ottelu. Se kohtaa pronssipelissä Tapparan. Pikkaraisen katse ei ollut kääntynyt vielä pronssipeliin.

– En ole vielä miettinyt sitä. Ai Tappara tulee sinne vastaan? En ole sitä vielä ajatellut, mutta totta kai me taas kaikki sinne tehdään, mutta ensin on surut surtava, Pikkarainen sanoi.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Lukko ja TPS SM-liigan finaaleihin

Kommentoi Facebookissa