Lukko jyräsi kärkipelissä – KooKoo ennätysputkessaan

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Kärkijoukkue Lukko voitti,Ilveksen, vaikka Lukon päävalmentaja Pekka Virta oli sivussa. Kovassa vireessä oleva KooKoo nappasi jo kahdeksannen perättäisen voittonsa.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kärkiottelussa tiistaina kohtasivat Ilves ja Lukko Tampereella. Lukon kova vire sai jatkoa sen voitettua Ilveksen 4-1.

Lukko otti nyt kolmannen peräkkäisen voittonsa ja jyrää sarjan kärjessä yhdeksän pisteen erolla toisena olevaan Pelicansiin. Ilves on kolmantena, mutta se hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan neljä.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta ei ollut mukana ottelussa. Hän on altistunut koronavirukselle ja on nyt karanteenissa.

Kouvolan KooKoo on Lukon ohella tällä hetkellä SM-liigan kuumin joukkue. Tiistaina KooKoo teki seurahistoriaa, kun se voitti jo kahdeksannen ottelunsa putkeen kukistettuaan Kärpät voittomaalikisan jälkeen 2-1. Kyseessä on KooKoon pisin voittoputki SM-liigassa.

– Tiukka taistelu. KooKoo ei ole hirveän montaa kertaa täältä Raksilasta pisteitä saanut, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas totesi ottelun jälkeen.

– Siinä mielessä olen tyytyväinen voittoon. Ensimmäinen erä oli mielestäni pelillisesti meidän. Siinä pystyttiin viidellä viittä vastaan hallitsemaan ja aika hyvin saimme maalipaikkoja ja puolustimme aika hyvin Kärpät pois. Toisessa erässä istuimme boksissa vähän liikaa ja siinä meillä rytmi vähän katosi. Alivoima oli kauttaaltaan hyvä tänään. Kolmas erä ja jatkoaika tasaisia. Kahden hyvän joukkueen peli, mutta ehkä me kuitenkin ansaitsimme tuon kaksi pistettä tänään, Ahokas summasi.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Voittoputken takaa löytyy yksinkertaiset asiat.

– Kaikki neljä ketjua pelaa tosin hyvin. Ollaan niin sanotusti tehty voittavia asioita, Ahokas kertoi.

Vaasassa Tappara kaatoi Sportin 4-1. Anton Levtchi oli Tapparan hahmo tehoilla 2+1. Maksim Matushkin herkutteli tehot 0+3.

Lahdessa Pelicans hävisi jo toisen kerran peräkkäin, kun KalPa oli parempi 3-1 Juuso Könösen kahden maalin avulla. KalPa nousi viidenneksi sarjassa.

Lappeenrannassa Jukurit oli SaiPaa parempi lukemin 2-1. Jukurit katkaisi samalla kahden tappion putkensa. SaiPa on hävinnyt nyt kolme ottelua putkeen. Joukkueet ovat sijoilla 12 ja 13.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Leijonat palaa tositoimiin – Anton Lundell saa tulikasteensa

Kommentoi Facebookissa