Lukko voittaa runkosarjan – Kärpät karmeassa syöksykierteessä

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Lukon runkosarjan voitto varmistui. Tappioputkessa rypevä Kärpät on puolestaan valahtanut sarjataulukossa kahdeksanneksi.

JÄÄKIEKKO Lukko varmisti historiansa ensimmäisen SM-liigan runkosarjan voittonsa kukistettuaan Ilveksen Raumalla pelatussa vaiherikkaassa ottelussa maalein 4-3. Ilves pisti hyvin hanttiin, mutta Lukon kovuus oli lopulta liikaa.

– Onnittelut Lukolle voitosta. Ei Lukko suotta siellä kärjessä ole, kun se pystyy kääntämään tällaiset koitokset, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kehui raumalaisjoukkuetta.

Myrrälle jäi paljon hampaankoloon Rauman reissusta.

– Oltiin hetken jo kuskinkin paikalla, mutta kyllä me sitten pikkasen tyhmät ja halvat maalit tuohon annettiin. Vastustajalla on sitten sellaisia pelaajia, jotka pystyy kääntämään nämä tiukat pelit voitoksi. Harmittava tappio. Tekee kipeetä.

Lukon valmentaja Erik Hämäläinen oli ylpeä omistaan.

– Hyvä ottelu pelattiin kaiken kaikkiaan. Emme saaneet 5-3 -ylivoimalla maalia aikaan toisessa erässä, ote vähän herpaantui ja Ilves sai sellaisen hyvän hetken ja teki pariin minuuttiin pari maalia, mutta hyvin tultiin takaisin ja saatiin voitto aikaiseksi. Kaiken kaikkiaan värikäs ottelu. Paljon erilaisia tapahtumia.

– Tottakai on hyvät fiilikset. Kertoo hyvästä pitkäjänteisestä työstä, jota ollaan pitkin kautta tehty. Ollaan tosi ylpeitä runkosarjan voitosta, Hämäläinen jatkoi.

2000-luvun suuren menestyjän Kärppien saldo viidestä viimeisestä ottelusta on karmea. Viisi tappiota ja vain kuusi tehtyä maalia.

Sport haki torstaina Oulusta 3-1 -voiton ja kiepautti Kärpät sarjassa kahdeksanneksi.

– Huono alku meiltä. Otettiin viisi ensimmäistä jäähyä. Se otti ilmoja pois. Sport teki tylyt maalit meidän pienistä sörtsyistä. Kolmanteen erään saatiin taistelua, mutta ne onnistui suojaamaan omaa maaliaan. Taistelu jatkuu, Kärppien valmentaja Mikko Manner loi uskoa omiinsa ja myös itseensä ottelun lehdistötilaisuudessa.

Manner korostaa, että runkosarjan kalkkiviivoilla ei ole varaa jäädä tuleen makaaman.

– Harmittaa tosi lujaa. Voisi olla vaikka kuinka syvissä vesissä. On tullut itseäkin ruoskittua kauden aikana. Nyt siihen ei ole enää aikaa. Pelit jatkuvat lauantaina.

Liigassa kolmantena oleva TPS haki torstaina kovan 3-2 voiton Tapparasta. Palloseura katkaisi samalla neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen oli todella tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Oli hieno taistelu. Pojat pelasivat hyvin. Oli oikea ilme. Näytti siltä Tepsiltä, kuin pitääkin näyttää. Maalin peli, Helminen painotti ottelun lehdistötilaisuudessa.

Tampereella saatiin samalla sopivasti esimakua playoff-pelien paritanssista.

– Ihan miesten peli tänään, ei kysymystäkään, Helminen innostui silminnähden.

TPS joutui vaihtamaan maalivahtia toisessa erässä. Andrei Karejev luisteli vaihtoon ja Karri Rämö sisään. Helminen ei osannut vielä siinä vaiheessa kertoa, mikä Karejevin tilanne on.

– Jotain pikkuista varmaan, kun tuli pois, Helminen kuittasi.

SM-liigan runkosarja päättyy tiistaina 13. huhtikuuta. Sarjasijoitukset ratkaistaan tällä kerralla voittoprosentin mukaan. Koronakaranteenien takia kaikki joukkueet eivät ehdi pelata 60 runkosarjaottelua.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Pekka Virta palasi pukukoppiin – Lukko jyrää

Kommentoi Facebookissa