Lukon jyräys jatkuu SM-liigassa – HPK valahti jumboksi

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Lukko vahvisti asemiaan SM-liigan kärjessä. Ässät nousi toiseksi.

JÄÄKIEKKO Rauman Lukkoa ei turhaan ole hehkutettu yhdeksi SM-liigan suurimmista mestarisuosikeista. Joukkue jyrää sarjataulukon kärjessä voitettuaan kuudesta ottelustaan viisi.

Lauantaina Lukko otti toisen voittonsa kahden päivän sisään tyrmättyään KooKoon 4-1. Perjantaina Lukko oli voittanut Helsingissä HIFK:n 3-2.

Lukon Toni Koivisto pelasi lauantaina Raumalla uransa 900:nnen SM-liigan ottelunsa.

– Kyllähän se vähän herkäksi vetää tällaiset illat. Ei ollut itselläni helpoimmat lähtökohdat peliin, mutta onneksi jätkät auttoivat hyvin ja tekivät kovaa työtä jäällä, Koivisto kommentoi juhlaillastaan Lukon nettisivuilla.

Länsirannikko on miehittänyt sarjataulukon kärkisijat. Porin Ässät nousi sarjassa toiseksi voitettuaan Tampereella Ilveksen 5-3. Lukko on yhden ottelun enemmän pelannutta Ässiä kaksi pistettä edellä.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

KalPa nappasi Lukon tavoin toisen voittonsa kahden päivän sisään lyötyään Hämeenlinnassa HPK:n 5-1. Sarjataulukossa KalPa nousi kolmanneksi eron Lukkoon ollessa kolme pistettä.

JYP kaatoi SaiPan toistamiseen kahden päivän sisään. Perjantaina Jyväskylässä JYP oli voittanut 5-1 ja lauantaina Lappeenrannassa JYP oli parempi jatkoajalla pelin päätyttyä lukemiin 2-1.

Pahasta loukkaantumissumasta kärsivällä HIFK:lla ei mene lujaa. Joukkue hävisi lauantaina Mikkelissä Jukureille 1-4.

Sarjan heikoimmaksi organisaatioksi haukutun Jukureiden joukkue saavutti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa. Samalla Jukurit nousi pois jumbosijalta ohitettuaan SaiPan sekä jumboksi valahtaneen HPK:n.

Yleisömäärien osalta tyvipään joukkueiden tilanne on huolestuttava. Lappeenrannassa katsojia oli lauantaina 1758, Mikkelissä 1389 ja Hämeenlinnassa 1054.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit juhli Siperiassa – voitto terävyyden puutteesta huolimatta

Kommentoi Facebookissa