Lupaavalta näyttää – Lauri Markkasen seura nyt voittoputkessa

Lauri Markkanen edustaa NBA:ssa Cleveland Cavaliersia. (Kuva NBA)

Lauri Markkasen NBA-seura Cleveland Cavaliers murjoi Houston Rocketsia ja nappasi jo viidennen perättäisen voittonsa.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers järjesti murskajaiset NBA:ssa keskiviikkona. Cleveland jyräsi sarjan kellariosastolle taantuneen Houston Rocketsin kotonaan rujoin koriluvuin 124-89.

Voitto oli Clevelandille viides peräkkäinen. Ja jälki näyttää komealta muutenkin, sillä Cavaliers on hävinnyt viimeisestä 11 ottelustaan vain kaksi.

Markkanen sai peliaikaa vain 19 minuuttia. Hän upotti 12 pistettä.

Markkaselle tilastoitiin myös kaksi levypalloa sekä yksi koriin johtanut syöttö. Hänelle tuli yksi menetys.

Markkanen upotti viidestä kolmosyrityksestään kaksi. Kymmenestä pelitilanneyrityksestä korisukkaan painui puolet.

Markkanen ei ollut ainoa Cavaliersin mies, jonka minuutit jäivät murskajaisissa pieniksi. Avausviisikon sentteri Jarrett Allen pelasi hieman Markkasta vähemmän. Cavaliers jakoi tällä kerralla enemmän minuutteja penkkimiehille.

Darius Garland heitti Clevelandille 21 pistettä. Isaac Okoro pussitti 20 pistettä. Dean Wade saalisti 16 pistettä ja 10 levypalloa. Kevin Love teki 15 pistettä. Ricky Rubio jakoi 12 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon neljä kertaa.

Clevelandin tähtitulokas Evan Mobley ei pelannut lonkkavaivan takia. Cavaliersin takamies Collin Sextonin kausi päättyi loukkaantumiseen jo marraskuussa.

Clevelandin saldo on nyt 18 voittoa ja 12 tappiota. Joukkue on noussut itäisessä konferenssissa jo neljänneksi.

Markkanen pelasi neljä ensimmäistä NBA-kauttaan Chicago Bullsissa. Menestys oli Bullsilla Markkasen vuosina vaatimatonta.

Ironisesti Bulls on noussut Markkasen lähdön jälkeen menestyskiitoon sen ollessa itäisessä konferenssissa peräti kolmantena. Bulls on voittanut 17 ottelua ja hävinnyt 10.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Susijengille taisteluvoitto – ryhtiliike Kroatian C-joukkuetta vastaan

Kommentoi Facebookissa