Maailman hauskimmat villieläinvalokuvat hihityttävät – mukana näyttelyssä kolme suomalaiskuvaajaa

Andrea Zampattin hellyttävä kuva on The Comedy Wildlife Photography Awards -kuvakisan tuotoksia.

Andrea Zampattin hellyttävä kuva on The Comedy Wildlife Photography Awards -kuvakisan tuotoksia. (Kuva Andrea Zampatti)

Näyttelyllä halutaan kiinnittää huomiota villieläimiin sekä herättää kipinä luonnonsuojelua kohtaan.

VALOKUVANÄYTTELY Koko perheen luontovalokuvanäyttely LOL – Luonto on laiffii rantautuu Suomen luontokeskus Haltiaan. Myönteisten tunteiden lisäksi näyttelyllä halutaan kiinnittää huomiota villieläimiin ja luontoon, sekä herättää näyttelyn kävijöissä kipinän luonnonsuojelua kohtaan.

Maailman hauskimmat villieläimet ovat maailmanlaajuisen kuvakilpailun The Comedy Wildlife Photography Awardsin tuotoksia. Kuvakilpailu tekee tiiviisti yhteistyötä Born Free Foundation -säätiön kanssa, joka suojelee villieläimiä eri puolilla maailmaa.

Ensimmäisen kerran CWPA -kilpailun kuvia oli nähtävillä Haltian Nou hätä -näyttelyssä kesällä 2017, jolloin esillä oli vuoden 2015 ja 2016 parhaimmisto. Nyt on menossa kuvakilpailun viides vuosi ja näyttelyssä on esillä CWPA-kilpailun parhaimmistoa vuosilta 2017–2018.

Valtteri Mulkahaisen kuvan nimi on osuvasti ”Äiti palaa kotiin vanhempainillasta”.
Valtteri Mulkahaisen kuvan nimi on osuvasti ”Äiti palaa kotiin vanhempainillasta”. (Kuva Valtteri Mulkhainen)

Uudessa näyttelyssä kuvia nähdään peräti 82, joista noin puolet on nähtävillä KinoLOL:ssa. Fyysisinä kuvina näyttelyyn tulee 42 valokuvaa. Tällä kertaa kuvakilpailun parhaimmistossa on myös kolmen suomalaisen luontovalokuvaajan suloiset otokset karhuista, Valtteri Mulkahaisen kuva Äiti palaa kotiin vanhempainillasta, Esa Ringbomin kuva Kiusottelija ja Hannele Kaiholan kuva Tyrmäys.

Näyttelyssä esillä olevat valokuvat ovat myynnissä yksittäisinä kappaleina ja Haltian kävijät voivat halutessaan ostaa näitä kuvia omakseen. Ostajat saavat kuvat kotiinsa näyttelyn päätyttyä. Näyttelyn esityskorvaus ja myytyjen kuvien tuotto menevät suoraan villieläinten suojelutyöhön Born Free Foundation -säätiön kautta.

Uuden erikoisnäyttelyn lisäksi Haltia houkuttelee pysyvällä Suomen luonto -näyttelyllään, jossa kävijät pääsevät tutustumaan Suomessa eläviin eläimiin ja niiden elinympäristöihin audiovisuaalisten keinojen avulla. Näyttelyssä pääseekin tapaamaan Halla-karhun, joka uinuu viihtyisässä pesässään ympäri vuoden.

  • Näyttely on esillä Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa 18.5.–3.11.2019

Lue myös: Prinsessa Takamadon lintuaiheisia valokuvia esillä Kansallisarkistossa – ”Linnut yhdistävät maailmaa”

Kommentoi Facebookissa