Maailman rikkaimmat ihmiset listattiin – mutta onko Suomen rikkain Gennadi vai Antti?

Antti Herlinin salkku sisältää muun muassa Koneen, Caverionin sekä Sanoman osakkeita.

Antti Herlinin salkku sisältää muun muassa Koneen, Caverionin sekä Sanoman osakkeita. (Kuva AOP)

Suomalaisia superrikkaita löytyy Forbesin listalta, mutta lukumäärä riippuu laskentatavasta.

MILJARDÖÖRIT Amerikkalaisen talouslehden Forbesin kokoaman The Real-Time Billionaires -listan mukaan maailman rikkain ihminen on verkkokauppayhtiö Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos. Avioerossaan osan omaisuudesta luovuttaneen Bezosin varallisuus on ajantasaisesti päivitettävän listan mukaan edelleen huimat 191,4 miljardia dollaria.

Miljardöörilistan kärkinimet eivät ole yllätys, vaikka järjestys aika-ajoin vaihtuu. Toisena listalla on Teslan omaperäinen perustaja Elon Musk 165,7 miljardilla dollarilla ja kolmantena LVMH Moët Hennessy Louis Vuittonin toimitusjohtaja Bernard Arnault 164,7 miljardin dollarin omaisuudella.

Toimitusjohtaja ja Amazonin perustaja Jeff Bezos omistaa yhtiöstä edelleen noin 17 prosenttia.
Toimitusjohtaja ja Amazonin perustaja Jeff Bezos on maailman rikkaimpia ihmisiä. (Kuva AOP)

Neljättä sijaa pitää nyt ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustaja Bill Gates, jonka omaisuus arvioidaan olevan 129,3 miljardia dollaria. Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin omaisuusmassa on Forbesin mukaan 114 miljardia dollaria ja kuudentena listalla komeilevan suursijoittaja Warren Buffettin 99,6 miljardia.

Juttuvinkki: Hän on todellisuudessa maailman rikkain suomalainen – oligarkkilistalla erikoinen yhteys venäläisen kaasuputken rakentamiseen

Myös suomalaisia löytyy listalta, lukumäärä riippuu laskentatavasta. Kahden passin miehellä Gennadi Timtšenkolla, Vladimir Putinin hyvällä ystävällä, on sekä Suomen että Venäjän kansalaisuus. Timtšenkon omaisuuden arvo on Forbesin mukaan 22 miljardia dollaria, hän löytyy listan sijalta 78. Forbes listaa hänet venäläiseksi.

Veljekset Boris ja Arkadi Rotenberg puolestaan muuttivat aikoinaan Suomeen äidinäidinisän inkerinsuomalaisuuden perusteella, Arkadin omaisuudeksi listataan 2,9 miljardia dollaria ja sijoitus 1076, Boris olisi kerännyt 1,2 miljardilla sijaluvun 2176. Molemmat ovat myös Putinin judokavereita.

Maailman rikkain suomalainen on Gennadi Timtšenko, Vladimir Putinin hyvä ystävä, jolla on sekä Suomen että Venäjän kansalaisuus.
Maailman rikkain suomalainen on Gennadi Timtšenko, Vladimir Putinin hyvä ystävä. (Kuva AOP)

Suomessa syntyneistä rikkaimmaksi arvioidaan tuttuun tapaan Koneen hallituksen puheenjohtaja ja Sanoman suuromistaja Antti Herlin, sijoitus 6,9 miljardilla dollarilla on 379. Herlinin suvusta Cargotecin Ilkka Herlinin omaisuus on 2,2 miljardia dollaria, jolla sijoitukseksi tulee 1399, sijalla 1451 on 2,1 miljardilla Ilona Herlin.

Antti Aarnio-Wihurin omaisuus on Forbesin mukaan 1,6 miljardia dollaria ja sijoitus listalla 1839, Planmecan Heikki Kyöstilän 1,5 miljardia tuo sijan 1957 ja ST1-ketjun perustaja Mika Anttonen saa 1,3 miljardilla dollarilla sijan 2113.

  • Forbesin The Real-Time Billionaires -listan löydät tästä

Lue myös: Salainen testamentti repi suvun välit – näin miljardööri Antti Herlinistä tuli Suomen rikkain mies

Kommentoi Facebookissa