Mäkivalmennukseen tuli apua – Ilkka Herola heti palkintopallille

Ilkka Herola on yhdistetyssä maailman parhaita hiihtäjiä.

Ilkka Herola on yhdistetyssä maailman parhaita hiihtäjiä. (Kuva AOP)

Suomen yhdistetyn maajoukkue sai helmikuussa itävaltalaisen mäkivalmentajan, jonka opit auttoivat Ilkka Herolan maailmancupissa heti palkintopallille.

YHDISTETTY Suomen yhdistetyn maajoukkueelle kuluva kausi on tuottanut maailmancupissa paljon pettymyksiä heikosti sujuneiden mäkiosuuksien takia. Lauantaina Trondheimissa Ilkka Herola onnistui viimein ja sijoittui Norjan Jarl Magnus Riiberin ja Jörgen Gråbakin jälkeen kolmanneksi.

Tällä kerralla Herola onnistui mäessä ja oli ladulla mukana kärkitaistossa. Herola on yhdistetyn parhaita hiihtäjiä, joten mäkisosuuden jälkeen palkintosija ei varsinaisesti ollut yllätyskään.

– Mahtava päivä, ensimmäinen podium tälle kaudelle. Suorituksellisesti ei vaatinut mitään erikoista, hyvä hyppy ja perusvarma hiihto. Vaatii tietysti työntekoa kun hiihtää isossa porukassa, että sen saa hajoitettua. Yksi siihen jäi liikaa ja pisteet Gråbakille, että pysyi mukana ja lopussa vielä kuittasi ohi, Herola kertasi kilpailua, Herola sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Suomen yhdistetyn joukkue sai hiljattain uudeksi mäkivalmentajakseen itävaltalaisen Falko Krismayrin. Tulosta näyttää uuden valmentajan opeissa tulevan.

– Tämä oli upea alku minun matkalleni joukkueen mukana. Jos katsotaan teknisesti hyppyjä, olen iloinen, että pystyttiin mäessä näyttämään, mitä ollaan harjoituksissa tehty viimeisen kahden viikon aikana. Sain selkeän kuvan, mitä tulemme tulevaisuudessa tekemään ja olen oikein tyytyväinen tulokseen. Tottakai on vielä paljon matkaa, että saisimme nostettua koko joukkueen tasoa, mutta tämä oli hyvä startti, Krismayr ilmoitti Hiihtoliiton mukaan.

Eero Hirvonen oli tuloksissa 18:s parannettuaan sijoitustaan hiihto-osuudella 14 pykälällä. Perttu Reponen oli 38:s ja Leevi Mutru 42:s.

– Joukkueelle hieno päivä, etenkin kun Ilkka raivasi itsensä podiumille. Minullekin kilpailu oli kauden paras sijoituksellisesti. Hiihtäminen ei mitään riemun kiljahduksia herätä, oli vähän nihkeää ensimmäiset pari kiekkaa. Mäessä on vauhdit parantuneet edellisestä viikonlopusta ja se on ehkä se tärkein juttu, sillä siitä pituuttakin tulee hypylle. Siihen on hyvä lähteä rakentamaan, kommentoi Hirvonen.

Myös erikoismäenlaskusta kuuluu suomalaisittain parempaa. Antti Aalto nappasi neljännen perättäisen maailmancupin pistesijoituksensa oltuaan Romanian Rasnovissa 26:s.

Viime viikolla Kulmin lentomäessä Aalto oli ponkaissut peräti kuudenneksi. Kulmin tuloksiin nähden Rasnovin sijoitukset eivät Aaltoa täysin tyydyttäneet.

– Tänään oli kohtuullinen kisa, ei ehkä ihan sellaista kuin olisin toivonut. En saanut ihan parasta irti täällä, pikkunättejä hyppyjä millä pisteitä sai. Parempaankin kyllä pystyy, Aalto sanoi Hiihtoliiton mukaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kaisa Mäkäräisellä jälleen useita huteja MM-ampumahiihdossa

Kommentoi Facebookissa