Tapparalle kaksi tappiota kahden päivän sisään – Kärpät lähes varma ykkönen

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki. (Kuva AOP)

Kärpät johtaa SM-liigaa jo seitsemän pisteen erolla toisena olevaan Tapparaan ja on pelannut yhden ottelun Tapparaa vähemmän.

JÄÄKIEKKO SM-liigan runkosarjan voittotaistosta alkaa olla jännitys poissa. Sarjakakkonen Tappara hävisi perjantaina Ilvekselle ja lauantaina HPK:lle. Kärpät johtaa sarjaa jo seitsemällä pisteellä.

Hallitseva Suomen mestari HPK oli Tapparaa parempi 3-2.

– Tappara ei ollut missään nimessä tänään parhaimmillaan, kommentoi kirvesrintojen päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Pelasimme eilen kovan paikallisottelun ja pelasimme siinä laadukkaan pelin. Kaveri teki siellä ylivoimamaalin loppuun ja se oli näköjään kova paikka. Me oltiin tänään ensimmäisessä erässä todella heikkoja, jopa välinpitämättömiä. HPK:n maalit tulivat oikeastaan sen seurauksena. Pelasimme kyllä ihan miten sattuu jääkiekkoa, Rautakorpi kritisoi.

– Toinen erä alkoi jo muistuttaa jääkiekkoa. Kolmannessa erässä tuli sitten pikkuinen uinahdus alivoimalla ja siitä 3-2. Pienestä kiinni loppujen lopuksi, Rautakorpi summasi.

Kärpät voitti lauantaina KooKoon 2-1. Voitto oli Kärpille neljäs perättäinen kolmen pisteen voitto.

Kärpillä on jäljellä runkosarjasta kahdeksan ja Tapparalla seitsemän ottelua. Tapparalle seitsemän pisteen etumatkan kurominen seitsemässä ottelussa on kova haaste ja se vaatisi myös Kärpiltä isompaa tappiokierrettä.

Runkosarjan kolmospaikasta käydään vielä kovaa taistelua. Ilves voitti lauantaina SaiPan 3-0 ja Lukko murskasi KalPan 7-0. Kolmantena oleva Ilves on pisteen Lukkoa ja kaksi pistettä KooKoota edellä.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK nollasi kauden superyllättäjän – ”Vapautunut meininki oli”

SM-liigan tulokset lauantaina 22.2.

HPK-Tappara 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)
Ilves-SaiPa 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
KooKoo-Kärpät 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
Pelicans-TPS 2-6 (2-0, 0-3, 0-3)
Sport-JYP 4-5 vl (0-2, 2-2, 2-0, 0-0, 0-1)
Lukko-KalPa 7-0 (1-0, 3-0, 3-0)

Kommentoi Facebookissa