Maksuhäiriöisiä henkilöitä on nyt 383 500 – määrä on jatkanut edelleen kasvuaan

Maksuhäiriöisten aikuisten joukko on vuodessa kasvanut 7 200 henkilöllä.

Maksuhäiriöisten aikuisten joukko on vuodessa kasvanut 7 200 henkilöllä. (Kuva Fotolia)

Noin 8,1 prosentilla aikuisista on maksuhäiriömerkintöjä, mutta osuudet vaihtelevat maakunnittain.

MAKSUHÄIRIÖ Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on jatkanut kasvuaan alkuvuonna 2019. Maaliskuun lopussa 383 500 suomalaisella oli maksuhäiriömerkintöjä Asiakastieto Groupin henkilöluottotietorekisterissä.

Joukko on vuodessa kasvanut 7 200 henkilöllä eli 1,9 prosentilla. Nyt 8,1 prosentilla aikuisista on maksuhäiriömerkintöjä, mutta osuudet vaihtelevat maakunnittain.

– Kainuussa ja Satakunnassa maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on vuodessa aavistuksen pienentynyt, mutta muuten maakunnissa laskujen maksuun liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet. Päijät-Häme erottuu ikävällä tavalla muista, kertoo liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Asiakastieto Groupista.

Muhonen viittaa siihen, että Päijät-Hämeessä maksuhäiriöitä on 9,4 prosentilla aikuisista, mikä on selvästi suurempi osuus kuin muissa maakunnissa. Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä osuus on seuraavaksi korkein 8,7 prosenttia.

Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla maksuhäiriöitä on alle seitsemällä prosentilla 18 vuotta täyttäneistä, mutta Ahvenanmaa erottuu vielä myönteisemmin manner-Suomesta 4,7 prosentin osuudellaan.

Lue myös: Nyt jää myös asuntolainoja maksamatta – maksuhäiriöisten määrä jo yli 380 000 henkilöä

Kommentoi Facebookissa