Marko Anttila jätti tunteikkaat jäähyväiset – ”Kyllä siinä tuli kyyneleet”

Marko Anttila voitti Leijonissa kolme kultaa ja yhden hopean. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonissa kolme kultamitalia voittaneen Marko Anttilan maajoukkueura päättyi tappioon Kanadalle.

JÄÄKIEKKO Tampereen Nokia-areenalla vietettiin Kanada-tappion pettymyksen jälkeen torstai-iltana tunteikkaita hetkiä. Merkittävä suomalainen jääkiekkomaajoukkueura päättyi, kun Marko ”Mörkö” Anttila oli pelannut viimeisen A-maaottelunsa.

Anttilan maajoukkueuralle tuli päätös Kanadan voitettua Leijonat MM-kisojen puolivälieräottelussa 4-1. Leijonat sortui tehottomuuteen ja tulos oli armoton.

– Pienistä asioista tää oli tänäänkin kiinni. Ehkä muutama liiankin hyvä paikka annettiin Kanadalle ja he pystyivät rankaisemaan niistä. Itse ei pystytty, vaikka olihan siellä läpiajoja sun muuta, Anttila kommentoi.

– Nää on tämmöisiä ja päättyy välillä negatiivisesti. Niiden kanssa on vain elettävä, hän jatkoi.

Vaikka kansa pettyi tulokseen, sai Anttila ottelun jälkeen arvoisensa suosionosoitukset. Kansa hurrasi seisaaltaan hänen käytyään jäällä kunniakierroksella.

– Se tuli aika yllätyksenä. Oli niin pelissä kiinni ja pettynyt tuosta häviöstä. Sitten alkoi tulla kaikennäköisiä, kun tajusi, mitä tapahtuu. Tosi kiitollinen olen siitä. Hieno osoitus ja lämmitti mun mieltäni tosi paljon. Kyllä siinä tuli kyyneleet, kylmät väreet ja kaikki, Mörkö sanoi.

Pitkäaikainen maajoukkuekaveri Atte Ohtamaa kannusti Anttilaa lähtemään kunniakierrokselle.

– Se kehotus siihen tuli joukkueelta. Ohtamaa varmasti tiesi, että tää Leijona-ura alkoi olla tässä ja sanoi, että käy nyt vielä pyörähtämässä. Kiitos siitä joukkueelle ja myös faneille. Hieno juttu.

Anttila on voittanut urallaan olympiakultaa ja kaksi MM-kultaa. Nyt Leijonat ei päässyt edes mitalipeleihin.

– Totta kai se jäi piippuun. Tietty kärsivällisyys jäi pois. Välillä vähän pakotettiin peliä ja Kanada sai ainakin yhden maalin siitäkin. Tehottomuus oli niin sanottuja kovia maita vastaan esillä. Se on niin erilaista pelata, kun johdat 1-0 tai olet 0-1 tai 0-2 häviöllä, hän arvioi.

– Totta kai harmittaa. Olisi pitänyt pystyä parempaan, mutta ton enempää en saanut itsestäni irti, hän summasi omasta panoksestaan.

Anttila korostaa, että päätös Leijona-uran lopettamisesta on tehty. Paluu ei tule toteutumaan.

– Kyllä mä uskon, että se on tässä. Täytän huomenna 38 vuotta. Nuoremmalla on paremmat kropat ja enemmän virtaa. En ole ollenkaan huolissani, miten tää homma jatkuu. Siellä on paljon johtajuutta kopissa. Ei se ole yhden miehen show ikinä, vaikka on C-kirjain rinnassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kanada lähetti Leijonat laulukuoroon – ”Iso pettymys tietysti”

Kommentoi Facebookissa