Max Verstappen paalulle – Lewis Hamilton epäonnistui sopimusjulkistuksensa jälkeen

Max Verstappen kilpailee Red Bullilla (Kuva AOP)

Max Verstappen kilpailee Red Bullilla. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas jäi Itävallan F1-kilpailun aika-ajoissa viidenneksi. Kimi Räikkönen oli tuloksissa 16:s.

FORMULA 1 Red Bull -tallin tähtiajajan Max Verstappenin dominointi jatkui Formula ykkösissä myös Itävallan Red Bull Ringin kauden toisessa osakilpailun aika-ajoissa. Verstappen tykitti paaluajan, vaikka hänen paras kierroksensa epäonnistui.

MM-sarjan kärjessä olevan Verstappenin paalupaikka ei ollut yllätys. Sen sijaan yllättävää oli, että toiseen ruutuun ajoi McLaren-tallin Lando Norris, ja että Norris hävisi Verstappenille vain 48 tuhannesosalla.

Red Bullin Sergio Perez oli aika-ajoissa kolmas. Hän jäi 0,27 sekuntia tallikaverinsa Verstappenin paaluajasta.

Mercedes-tallia nöyryytettiin aika-ajoissa kunnolla. Tallin kuskeista Lewis Hamilton oli aika-ajoissa vasta neljäs ja Valtteri Bottas viides. Hamilton jäi Verstappenin paaluajasta 0,294 ja Bottas 0,329 sekuntia,

Aiemmin päivällä Mercedes oli tiedottanut Hamiltonin jatkavan tallissa kaksi seuraavaa kautta. Bottaksen jatkosta ei ole ilmoitettu ja hänen uskotaan vaihtavan tämän kauden jälkeen maisemia.

Bottaksen tallipaikan uskotaan menevän nykyiselle Williams-tallin kuskille George Russellille. Itävallan GP:n aika-ajoissa Russell sijoittui lupaavasti yhdeksänneksi.

Alfa Romeon Kimi Räikkösen osalta aika-ajo päättyi ensimmäiseen osioon. Tuloksissa Kimi oli 16:s. Kimin tallikaverin Antonio Giovinazzin sijoitus oli 15:s.

Itävallan Grand Prix starttaa sunnuntaina kello 16 Suomen aikaa. Verstappenilla on hyvä sauma kasvattaa MM-johtoaan Hamiltoniin, joka ennen sunnuntain kisaa on 18 pistettä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valta vaihtunut – onko Mercedes laittanut hanskat tiskiin?

Kommentoi Facebookissa