Max Verstappen teki ratkaisunsa – Mercedeksen kohtalo yhä suurempi kysymysmerkki

Max Verstappen on F1-urallaan aiheuttanut useita kohuja. (Kuva AOP)

Max Verstappen on F1-urallaan aiheuttanut useita kohuja. (Kuva AOP)

Max Verstappen on tehnyt Red Bullin kanssa vuoteen 2023 ulottuvan jatkosopimuksen. Merkittävää menestystarinaa odotellaan.

FORMULA 1 Formula ykkösten Red Bull-talli vahvisti tiistaina tehneensä jatkosopimuksen Max Verstappenin kanssa. Uuden sopimuksensa myötä Verstappen jatkaa tallissa vuoteen 2023 saakka.

Verstappenin aiempi sopimus olisi päättynyt kauden 2020 päätyttyä. Huhuissa Verstappen yhdistettiin sekä Ferrariin että Mercedekseen, mutta nyt spekulointi voidaan lopettaa.

Tiedotteessa Verstappen kertoi olevansa iloinen, että saa jatkaa Red Bull -tallissa, joka nosti hänet aikoinaan Formula ykkösiin. Verstappen ilmoitti haluavansa voittaa Red Bullilla maailmanmestaruuden. Verstappenin ja Red Bullin potentiaalia ajatellessa tavoite on erittäin realistinen.

Verstappen on ajanut F1:ssä kilpaa Red Bullin palkkalistoilla vuodesta 2015. Tuolloin hän aloitti Red Bullin kakkostallissa Toro Rossolla vain 17-vuotiaana. Seuraavalle kaudelle F1:een säädettiin ”Lex Verstappeniksi” kutsuttu uusi sääntö kuljettajan 18 vuoden alaikärajasta.

Red Bullin ykköstalliin Verstappen nostettiin keväällä 2016 kesken kauden. Tiettävästi Red Bull halusi varmistaa, ettei Verstappenia vietäisi isommalla rahalla kilpailevaan leiriin.

Verstappen nousi nopeasti yhdeksi F1:n suurimmista tähdistä. Red Bullin kilpailukyky ei tosin Renaultin ja Hondan moottorien alitehoisuuden takia ole riittänyt mestaruustaistoon.

Heikommallakin kalustolla Verstappen on pystynyt voittamaan kahdeksan F1-kilpailua. Viime kaudella hän sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi. Verstappenia pidetäänkin Ferrarin Charles Leclercin ohella F1:n lahjakkaimpana nuorena kuljettajana.

Formula ykkösten tekniset säännöt muuttuvat 2021 merkittävästi ja tallit suuntaavat voimavarojaan jo siihen kauteen. Verstappen lieneekin vuoden kuluttua Leclercin ohella merkittävin mestarikandidaatti.

Verstappenin päätös jäädä Red Bullille vahvistaa huhuja, että Mercedes lopettaisi tehdastallitoimintansa F1:ssä kauden 2020 jälkeen. Eri lähteiden mukaan Mercedes toimisi F1-sarjassa kaudesta 2021 lähtien vain moottorivalmistajana. McLaren on jo tehnyt Mercedeksen kanssa moottorisopimuksen ja saattaa palata Mercedeksen tehdastalliksi.

Mercedes havitteli Verstappenia pitkään riveihinsä. Mahdollisesti Verstappen olisi tehnyt Mercedeksen kanssa sopimuksen hyvissä ajoin, jos olisi ollut varmuutta, että Mercedes jatkaisi F1:ssä 2021.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ferrari teki merkittävän sopimuksen – Lewis Hamiltonin uran kohtalolle haastetta

Kommentoi Facebookissa