Mersun uudesta A-luokasta on tulossa hybridiversioita – peräti kahtena mallina

Neljännen sukupolven A-luokka on edeltäjänsä kaltainen matalakattoinen kompaktiauto.

Neljännen sukupolven A-luokka on edeltäjänsä kaltainen matalakattoinen kompaktiauto. (Kuva Mercedes-Benz)

Täyssähköauto jätetään toistaiseksi oman mallisarjan heiniksi.

AUTOT Mersun A-luokan kaksi ensimmäistä sukupolvea olivat vielä tötterömäisiä tila-autoja, mutta vuonna 2012 lanseeratun kolmannen korimallin myötä siirryttiin huomattavasti sporttisempaan habitukseen. Tämä veto kannatti myös myynnillisesti, ja niinpä tänä keväänä esitelty neljännen sukupolven A-luokka on edeltäjänsä kaltainen matalakattoinen kompaktiauto. Sisätiloissa painotetaan entistä enemmän luksusta, mutta urheilullisuuttakaan ei ole unohdettu.

Uuden A:n naamailme on nimittäin lähes vihainen, ja lisävarustelistalta voi ruksia vielä sporttisuutta korostavan AMG Line -varustepaketin. Moottorivalikoima on sen sijaan toistaiseksi varsin tavanomainen, koska tehdasvirittäjä AMG:n A 45:n seuraaja ja sen alapuolelle esiteltävä Mercedes-AMG A 35 ovat vielä prototyyppiasteella.

Auton esittelyssä silmiinpistävää oli myös hybridiversioiden puute mallivalikoimasta. Mercedes ei kuitenkaan ole unohtanut niitä, vaan VW Golf GTE ja kumppanit haastetaan peräti kahdella rintamalla. Brittiläinen Autocar on saanut käsiinsä tähtimerkin sisäisiä dokumentteja, jotka kertovat tulevien pistokehybridien mallimerkinnät ja tärkeimmät tekniset tiedot.

Sisätiloissa painotetaan entistä enemmän luksusta, mutta urheilullisuuttakaan ei ole unohdettu.
Sisätiloissa painotetaan entistä enemmän luksusta, mutta urheilullisuuttakaan ei ole unohdettu. (Kuva Mercedes-Benz)

Hybridi-A:t ovat nimeltään A220e 4Matic ja A250e 4Matic. Molempien bensamoottorina toimii 1,3-litrainen nelonen, joka on todennäköisesti tälläkin hetkellä saatavilla oleva Mersun ja Renaultin yhteistyövoimanlähde. Sen voima siirtyy hybrideissäkin etupyörille, mutta lisäksi takapyörät saavat vielä voimaa sähkömoottorilta. 4Matic-mallimerkinnän tarkoittama neliveto toteutetaan siis hybridimalleissa sähkön avulla.

Sähkömoottori tuottaa molemmissa versioissa 90 hevosvoiman tehon, mutta bensakoneen voimavaroissa on eroja. A220e:ssä siitä irtoaa 136 heppaa, kun taas A250e:ssä turbonelosen teholukema kirjataan 163 hevosvoimaan. Pistokehybridimallit ovat jo aivan kehitystyönsä loppusuoralla, eli virallista esittelyä ei tarvitse odottaa enää kauan. Yksi vahva vaihtoehto lanseerauspaikaksi on lokakuussa ovensa avaava Pariisin autonäyttely.

Mercedeksen pistokehybriditekniikka ei jää kompaktiautojen segmentissä A-luokan yksinoikeudeksi, vaan samoja voimalinjoja hyödynnetään todennäköisesti myös B-luokan tila-auton seuraajassa, GLA-crossoverin toisessa sukupolvessa ja tähtimerkin kompaktimalliston uudessa tulokkaassa, eli GLB-katumaasturissa. Myös neliovinen CLA Coupé saa todennäköisesti hybriditekniikkaa peltinsä alle.

Puhtaita sähköautoja A-luokasta ja Mersun muista perinteisistä kompaktiautoista ei sen sijaan ole tulossa. Tämä johtuu siitä, että täyssähköiset voimalinjat jätetään tulevan EQ-alabrändin heiniksi. Ensimmäinen EQ-Mercedes on syksyllä esiteltävä katumaasturi, mutta myös kompaktiluokkaan tuodaan EQ A -niminen täyssähköinen hatchback.

Lue myös: Mercedes-Maybach esittelee uuden konseptiauton – Ultimate Luxury tarjoilee räätälöityä ylellisyyttä

Kommentoi Facebookissa