Mestarivalmentaja pulassa – SJK:n surkeus jatkui Helsingissä

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK voitti SJK:n Helsingissä 1-0. Viime kauden kultavalmentajan Jani Honkavaaran komennossa SJK on voittanut 11 ottelustaan vain yhden.

JALKAPALLO Viime vuoden lokakuussa Jani Honkavaara juhli Kuopion Palloseuran päävalmentajana Suomen mestaruutta. Heti mestaruusjuhlien jälkeen vahvistettiin Honkavaaran paluu kotiseudulleen. Hän siirtyi Seinäjoen Jalkapallokerhon valmentajaksi.

Honkavaara on SJK:ssa peräti seitsemäs päävalmentaja kolmen kauden sisään. Veikkausliigassa toiseksi suurimmalla operoivassa seinäjokelaisjoukkueessa kyyti on ollut päävalmentajalla kylmää. Seurapomo Raimo Sarajärvi totesi pari vuotta sitten humoristisesti, ettei Pohjanmaalla kannata tulla pelkäämään.

Honkavaaran on kyllä syytä pelätä. Hänen komennossaan SJK on voittanut 11 ottelustaan vain yhden. Joukkue on tehnyt 11 ottelussaan vain kuusi maalia. Jopa voitoitta oleva jumboryhmä RoPS on maalannut enemmän.

Keskiviikkona Helsingissä SJK:n surkeus jatkui, kun HJK voitti 2-0. Riskin veljekset värkkäsivät voittomaalin 13. minuutilla. Riku antoi syötön ja Roope viimeisteli.

SJK loi kyllä paikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut. HJK:lle toisen maalin teki toisella puoliajalla David Browne.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Voitollaan HJK nousi sarjan kärkeen. Ero toisena olevaan Turun FC Interiin on kaksi pistettä.

SJK:n tilanne on tukala. Joukkue on sarjassa kymmenentenä. TPS voitti HIFK:n keskiviikkona 1-0 ja nousi SJK:n edelle yhdeksänneksi.

Päävalmentajaksi kesken kauden tullut Jonatan Johansson on saanut TPS:n pelin rullaamaan paremmin. Voitto oli TPS:lle toinen perättäinen joukkueen kaadettua viikonloppuna Turun derbyssä Interin.

Sijalla 11 oleva Haka nousi SJK:n kanssa tasapisteisiin pelattuaan FC Lahden kanssa 2-2 -tasapeliin. Helpottavaa SJK:lle sentään oli RoPSin tappio Maarianhaminassa. IFK Mariehamn murskasi Lapin miehet 4-0.

RoPS ei ole voittanut tällä kaudella yhtään ottelua. Tasapeleistä joukkueella on tilillään kaksi pistettä.

Veikkausliigassa jumboksi jäänyt putoaa suoraan Ykköseen. Toiseksi viimeiseksi jäänyt karsii sarjapaikastaan.

RoPS, Haka ja TPS olivat kauden ennakkoasetelmissa putoajaehdokkaita. SJK lukeutui analyyseissä kärkijoukkueisiin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat pääsee Olympiastadionille – fanit eivät

Kommentoi Facebookissa