Mies asensi ex-kihlattunsa auton rakenteisiin jäljittimen – katsastusmies löysi paikannuslaitteen

Mies oli ottanut yhteyttä naiseen, vaikka käräjillä oli määrätty lähestymiskieltoa. (Kuvituskuva Fotolia)

Vainoamissyytteen mukaan mies lähetti naiselle satoja viestejä, joista osa oli uhkaavia.

VAINOAMINEN Pirkanmaalaiselle miehelle on luettu Tampereella syytteet. Käräjäoikeudessa miestä syytetään muun muassa entisen kihlattunsa vainoamisesta alkupuolella vuotta 2020.

Syytteen mukaan mies lähetti naiselle satoja viestejä, joista osa oli uhkaavia. Mies uhkaili naista myös suullisesti. Valokuvat ovat todisteena siitä, kun mies oli laittanut paikannuslaitteen naisen auton sisäpuolelle. Laitteen avulla mies seurasi naisen liikkeitä.

Nainen löysi autostaan paikannuslaitteen, mutta ei heittänyt sitä roskiin, vaan palautti miehelle. Seuraavaksi mies asensi paikannuslaitteen auton ulkopuolelle rakenteisiin. Laite löytyi katsastuksessa. Oikeudessa nähtiin kuvia todisteena myös siitä.

Mies ajeli autollaan naisen kodin ohi useita kertoja peräkkäin. Kerran hän ampui raketin naisen kotiportilla. Miestä syytetään myös kunnianloukkauksesta, sillä hän oli nimitellyt entistä morsiantaan halventavilla ilmauksilla. Lisäksi tuli syyte lähestymiskiellon rikkomisesta. Mies oli ottanut yhteyttä naiseen, vaikka käräjillä oli määrätty lähestymiskielto.

Syyttäjä vaatii miehelle tuntuvaa sakkorangaistusta.

Lue myös: Poliisille vankeutta vainoamisesta – mies piileskeli pusikoissa ja tarkkaili kiikareilla naisen asuntoa

Kommentoi Facebookissa