Mikko Kaukonen edustaa Suomea Bocuse d’Or -kokkikisassa – ”Oli ilo esitellä suomalaisen keittiön tasoa”

Assistentti Anni Peräkylä, Suomen Bocuse d'Or-edustaja kaudella 2020-2021 Mikko Kaukonen sekä valmentaja Heikki Liekola kisan ratkettua.

Assistentti Anni Peräkylä, Suomen Bocuse d'Or-edustaja kaudella 2020-2021 Mikko Kaukonen sekä valmentaja Heikki Liekola kisan ratkettua. (Kuva Santeri Stenvall)

Ensimmäinen näytön paikka voittajalle on Euroopan osakilpailu Tallinnassa toukokuussa 2020.

KOKKIKILPAILU Viidestoista Suomen Bocuse d’Or -edustaja valittiin korkeatasoisessa karsinnassa Viini&ruoka -tapahtumassa viikonvaihteessa. Suomen edustajaksi maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun valittiin Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista.

Kilpailutehtävänä oli valmistaa 5 tunnissa 40 minuutissa 14 kala-annosta lautasille ja 12 liha-annosta vadille sekä kaksi liha-annosta lautasille. Pakolliset raaka-aineet olivat kala-annoksessa kotimainen siika ja meriravut, liha-annoksessa luullinen porsaan kylki ja porsaan sorkka. Kilpailu oli tiukka etenkin kahden kärkitekijän kesken.

– Kilpailu oli todella kovatasoinen ja olen ylpeä jokaisesta suorituksesta. Oli ilo esitellä kansainväliselle Bocuse d’Or -tuomaristolle suomalaisen keittiön tasoa. Haastavat pääraaka-aineet olivat tänään voittajalla aavistuksen paremmat kuin täpärästi kakkoseksi tulleella. Visuaalisesti etenkin kärkikaksikko oli sillä tasolla, mitä toivoinkin näkeväni näissä kilpailuissa, Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti, tuomariston puheenjohtaja Matti Jämsén kommentoi.

Toiseksi kilpailuissa tuli Kalle Tanner, kolmanneksi Erik Mansikka ja neljänneksi Tommi Tuominen. Mikko Kaukosen voittopisteet olivat 903, Kalle Tanner sai 870 pistettä, Erik Mansikka 801 ja Tommi Tuominen 778 pistettä.

– Keittiötyöskentely oli jokaisella joukkueella ammattimaista. Kaikki tiesivät, että nyt osallistutaan maailman kovimpaan kokkikilpailuun, ja jokainen kilpailijoista oli panostanut suoritukseensa.

Kaukosen kauden ensimmäinen näytön paikka on Euroopan osakilpailu, joka pidetään Tallinnassa toukokuussa 2020. Euroopan osakilpailusta 10 maata jatkaa matkaansa Lyoniin, jossa pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailu, Bocuse d’Or -finaali tammikuussa 2021. Joukkue aloittaa kilpailukautensa vuoden 2020 alussa.

Lue myös: Bocuse d’Or jälleen Pohjoismaiden juhlaa – Suomi sijoittui kokkikisassa neljänneksi

Kommentoi Facebookissa