Moukarinheitossa ylivoimainen MM-kulta – Silja Kososelle ei löytynyt vastusta

Silja Kosonen on heittänyt moukarin Suomen ennätyksen ja alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen (Kuva AOP)

Silja Kosonen on heittänyt moukarin Suomen ennätyksen ja alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen. (Kuva AOP)

Silja Kosonen oli täysin omaa luokkaansa moukarinheiton nuorten MM-finaalissa Keniassa. Suomelle MM-kulta oli kisoista jo kolmas.

YLEISURHEILU Silja Kosonen voitti moukarinheiton nuorten MM-kultaa Nairobissa järjestettävissä kisoissa ylivoimaisella esityksellä. Kosonen sai lekan lentämään 71,64 metriä ja päihitti hopean saavuttaneen Ranskan Rose Logan yli neljän metrin erolla.

Kosonen, 18, kruunasi upean kesänsä. Aiemmin kesällä hän voitti jo nuorten EM-kultaa. Lisäksi hän heitti kesäkuun lopulla nuorten uuden maailmanennätystuloksen 73,43.

Kosonen oli mukana myös Tokion olympialaissa. Siellä hän jäi karsintaan oltuaan tuloksissa 14:s. Tokiossa hän heitti karsinnassa 70,49, kun finaalipaikkaan olisi vaadittu tulos 71,69. Nuorten ME-tuloksellaan Kosonen olisi ollut olympialaisten moukarifinaalissa kahdeksas.

Kososen nuorten MM-kulta ei ollut yllätys. Pikemminkin olisi ollut yllätys, jos hän ei olisi sitä voittanut.

Suomella on nuorten tasolla kaksi ylivoimaista naisyleisurheilijaa. Saga Vanninen voitti seitsenottelun MM-kullan Nairobissa ylivoimaisesti.

Kososen ja Vannisen kehitystaso on ollut sen verran kovaa luokkaa, että on aivan realistista odottaa, että molemmista tulisi 2020-luvun edetessä aikuisten arvokisamenestyjiä. Hehkuttelu on toki aikaista, mutta perusteita sille on.

Suomi on voittanut Nairobissa peräti kolme kultamitalia. Keihäänheittäjä Janne Läspä voitti MM-kultaa perjantaina. Läspä myös todisti, että puheet suomalaisen keihäänheiton syöksykierteestä eivät ole perusteltuja.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Keihäskultaa! – Suomen juhlat jatkuivat nuorten MM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa