Myllerrys STT:ssä jatkuu – valtiolta 1,5 miljoonan tuki ja nyt vaihtuu päätoimittaja

Minna Holopainen on STT:n uusi vastaava päätoimittaja.

Minna Holopainen on STT:n uusi vastaava päätoimittaja. (Kuva STT)

Mika Pettersson eroaa STT:n toimitusjohtajan ja vastaavan päätoimittajan paikalta.

MEDIA Käytännön journalistista työtä STT:llä pitkään johtanut uutispäätoimittaja Minna Holopainen nimitetään 1.10. alkaen STT:n vastaavaksi päätoimittajaksi.

STT:n päätoimittajana ja toimitusjohtajana tähän asti työskennellyt Mika Pettersson eroaa tehtävästään yhteisestä sopimuksesta ja hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Aloin pohtia uuden tekemistä jo viime keväänä ja olen keskustellut tästä avoimesti myös yhtiön hallituksen kanssa. Olen ollut tässä roolissa 12 vuotta. Se on pitkä aika turbulentilla media-alalla semminkin kun viime vuodet ovat STT:ssä olleet raskaita. Koko Euroopassa taitaa olla vain yksi uutistoimistojohtaja, joka on ollut toimitusjohtajana pidempään, Pettersson sanoo.

STT on kamppaillut viime vuosina taloudellisten ongelmien kanssa. Viime viikolla hallitus hyväksyi esityksen 1,5 miljoonan euron kertaluontoisen tuen myöntämisestä Suomen Tietotoimistolle.

Kesäkuussa Alma Media ja TS-yhtymä myivät osuutensa yhtiöstä Sanomalle. Sanoma Media Finland on nykyisin suurin omistaja 75,4 prosentin osuudella, Keskisuomalaisella on 6 prosenttia ja Yleisradiolla STT:stä 1,7 prosenttia.

Minna Holopainen on työskennellyt STT:ssä vuodesta 1997, ensin toimittajana, sitten uutispäällikkönä ja toimituspäällikkönä ja vuodesta 2010 alkaen uutispäätoimittajana. STT:n uuden toimitusjohtajan valinnasta päätetään lokakuussa.

– Kuluneet vuodet ovat olleet haastavia, ja Mika on työskennellyt pitkäjänteisesti jatkuvan muutoksen keskellä. Kiitos myös Minnalle entistä suuremman vastuun ottamisesta ja onnea uudessa työssä, kommentoi STT:n hallituksen puheenjohtaja ja Helsingin Sanomien kaupallinen johtaja Petteri Putkiranta.

Lue myös: Merja Ylä-Anttila siirtyy MTV:ltä Yleisradion toimitusjohtajaksi – ”Yleisradio on median ykköspaikka”

Kommentoi Facebookissa