Nainen oli myyvinään netissä vaatteita ja laukkuja – osa petoksen uhreista ei tehnyt lainkaan rikosilmoitusta

Netin kautta tuotteita ostaessa kannattaa miettiä, onko tuotteen hinta epäilyttävän alhainen ja vältteleekö myyjä tapaamista erikoisilla syillä.

Netin kautta tuotteita ostaessa kannattaa miettiä, onko tuotteen hinta epäilyttävän alhainen ja vältteleekö myyjä tapaamista erikoisilla syillä. (Kuva Fotolia)

Ostajat olivat maksaneet tuotteet, mutta maksettuja tavaroita ei toimitettu.

NETTIPETOKSET Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut useista nettipetoksista epäillyn varsinaissuomalaisen naisen. Nainen vangittiin jatkamisvaaran perusteella.

Nainen on ollut kuulustelussa yhteystyöhaluinen ja hän on tunnustanut tekemänsä petosrikokset. Naisella oli myynnissä internetin nettikirpputoreilla muun muassa vaatteita ja laukkuja. Ostajat olivat maksaneet tuotteet, mutta maksettuja tavaroita ei toimitettu.

Poliisi haluaa muistuttaa kansalaisia netin avulla suoritettavien petosten helppoudesta, nettipetoksia tekevän henkilön motiivina on helppo rahan saanti. Tapauksista jää vasta viiveellä kiinni, kun poliisi saa ensin tehtyä viranomaistiedustelut tileistä tai käytetyistä puhelinnumeroista.

Juttuvinkki: Nelikymppinen nainen oli myyvinään merkkilaukkuja sekä kauneustuotteita – todellisuudessa huijasi rahat

Tämän johdosta nettipetoksia tehdään lyhyen ajan sisällä useita. Viivyttääkseen rikosilmoituksen tekoa nettipetoksen tehnyt voi antaa selityksiä, miksi hän ei ole vielä tuotetta toimittanut. Asianomistajat saavat yleensä vain haaveilla rahojensa saamisesta takaisin. Epäiltyjen käyttämien tilien tarkastelun perusteella osa petoksen uhriksi joutuneista ei kuitenkaan tee lainkaan poliisille rikosilmoitusta.

Ostajan on syytä miettiä ostamista uudelleen, jos myyjä pyytää laittamaan rahaa jollekin muulle tilille kuin omalleen. Ennen maksun vahvistamista kannattaa huomioida, mikä nimi tulee saajakohtaan maksusovelluksessa järjestelmän kautta automaattisesti. Myyjät eivät välttämättä käytä omaa nimeään myynti-ilmoituksissa.

Lue myös: Korona on lisännyt ikääntyneisiin kohdistuvia petoksia – yli 65-vuotiailla vuosittain 4 500 tapausta

Kommentoi Facebookissa