Neljä hirveä kuoli sähköiskuun – salamanisku tuhosi sähköpylvään säpäleiksi

Onnettomuudessa menehtyi kolme aikuista hirveä ja yksi vasa.

Onnettomuudessa menehtyi kolme aikuista hirveä ja yksi vasa. (Kuvituskuva Fotolia)

Jännitteiset johdot olivat jääneet roikkumaan normaalia matalammalle.

SÄHKÖISKU Neljän hirven oletetaan saaneen surmansa sähköiskun seurauksena. Salamanisku oli tuhonnut sähköpylvään säpäleiksi. Pylvään katkeamisen takia jännitteiset johdot olivat jääneet roikkumaan normaalia matalammalle, jolloin hirvet ovat voineet juosta suojaamattomiin johtimiin.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Nurmeksen Koiravaaran kylässä entisen Valtimon kunnan alueella. Vioittuneesta sähköpylväästä oli aiheutunut sähkökatko sunnuntaina 4.7.2021 klo 15.30, mutta salaman oletetaan tuhonneen pylvään jo aiemmin.

Paikalla maanantaina käyneen Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilön mukaan hirvien mätänemisestä on pääteltävissä, että ne ovat kuolleet jo 2–3 vuorokautta aiemmin. Onnettomuudessa menehtyi kolme aikuista hirveä ja yksi vasa. Varmuudella ei tiedetä, ovatko hirvet menehtyneet salamaniskuun vai juosseet roikkuviin sähköjohtimiin.

Jos kuolleena löydetyt riistaeläimet aiheuttavat haittaa, maanomistaja voi hävittää ruhot hautaamalla ne maahan tai toimittamalla teurasjätekyytinä käsittelylaitokseen.

Lue myös: Salamanisku sytytti kerrostalon – ohikulkeneet nuoret kiersivät ovelta ovelle varoittamassa asukkaita

Kommentoi Facebookissa