NHL-pelaajat pääsevät sittenkin MM-kisoihin

Jääkiekon MM-turnaus pitäisi järjestää 2021 Valko-Venäjällä

Jääkiekon MM-turnaus piti järjestää 2021 Valko-Venäjällä. (Kuva AOP)

NHL:n runkosarja päättyykin jo 8. toukokuuta, joten NHL-pelaajilla on mahdollisuus osallistua MM-kisoihin.

JÄÄKIEKKO NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA ovat päässeet sopimukseen tulevan kauden aikatauluista. Runkosarja alkaa 13. tammikuuta ja se käsittää 56 ottelukierrosta.

Runkosarjan viimeiset pelit pelataan 8. toukokuuta. Tämä tarkoittaa sitä, että runkosarjaan kautensa päättävien NHL-joukkueiden pelaajat ehtivät mukaan MM-kisoihin, jotka alkavat 21. toukokuuta.

NHL:n pudotuspelit alkavat 11. toukokuuta. Näin ollen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella putoavien joukkueiden pelaajat ovat käytettävissä MM-kisoissa.

Stanley Cupin finaalit päättyvät viimeistään 15. heinäkuuta. Sen jälkeen pelaajilla on aikaa viettää kesälomaa ennen kuin harjoitusleirit alkavat syyskuussa.

Aiemmin pidettiin varmana, etteivät NHL-pelaajat ehtisi MM-kisoihin. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ja General Manager Jere Lehtinen totesivat, että MM-kisaprojektia rakennetaan olettamuksella, etteivät NHL-pelaajat ole käytettävissä.

Juttuvinkki: Epäilijät saivat nenilleen – tuli Leijonien historian pisin mitaliputki

NHL:n päätös runkosarjaohjelman lyhentämisestä 82 ottelukierroksesta 56 kierrokseen muutti kuitenkin tilannetta. Nyt Jalonen ja Lehtinen saavatkin seurata NHL-kautta intensiivisesti.

MM-kisojen ympärillä on toki useita kysymysmerkkejä. Koronapandemian kehittyminen huonompaan suuntaan voisi viivästyttää NHL-kauden läpivientiä. Jos viivästykset venyttävät aikataulua kuukaudella, ei NHL-pelaajilla ole mahdollisuuksia pelata MM-kisoissa.

Toinen iso kysymysmerkki on Valko-Venäjän poliittinen tilanne. Latvia on jo ilmoittanut, ettei se halua järjestää kisoja Valko-Venäjän kanssa. Venäjäkään ei voi olla korvaavana kisajärjestäjänä, koska maassa ei antidopingjärjestö Wadan päätöksen myötä saa järjestää olympialajien MM-kisoja kahteen vuoteen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäjä vei isännän otteilla – Leijonille tyly tappio Moskovassa

Kommentoi Facebookissa