Venäjä vei isännän otteilla – Leijonille tyly tappio Moskovassa

Suomi on miesten jääkiekon hallitseva maailmanmestari

Suomi on miesten jääkiekon hallitseva maailmanmestari. (Kuva AOP)

Venäjä murjoi Leijonat Moskovan turnauksen päätöspelissä tylyin lukemin 5-1.

JÄÄKIEKKO Izvestija-turnauksen perinteitä jatkava Moskovan Channel One Cup päättyi Punakoneen eli Venäjän voittoon. Venäjä voitti kaikki kolme otteluaan päätettyään turnausurakkansa selvään 5-1 -voittoon Suomesta.

Ensimmäisessä erässä Venäjän karhu vei ja Suomen Leijonat vikisi pedon käsittelyssä. Vadim Shipatshovin upea maali jäi ensimmäisen erän ainoaksi, mutta Venäjällä oli paikkoja siirtyä vaikka 5-0 -johtoon.

Toisessa erässä Dmitri Voronkov, huippuseura Ak Bars Kazanissa pelaava Venäjän 20-vuotias suurlupaus, teki kaksi maalia. Myös Harri Pesonen teki kaksi maalia, joista toinen kuitenkin hylättiin, mistä Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kävi kuumana.

Kun Venäjä oli siirtynyt 3-0 -johtoasemaan, lopahti sen ote ylimielisyydenkin takia. Suomi sai painetta päälle, mutta sai ottelun ainoan maalinsa venäläispelaajan karmeasta munauksesta. Pesonen pääsi yksin läpi ja viimeisteli tyylikkäästi.

Kolmannessa erässä Venäjä sai nostettua tasoaan. Suomella oli muutamia hyviä paikkoja, mutta viimeistely oli yhtä heikkoa kuin lauantain 1-4 -tappioon päättyneessä Ruotsi-ottelussa.

Juttuvinkki: Epäilijät saivat nenilleen – tuli Leijonien historian pisin mitaliputki

Pavel Karhauhov teki Venäjän neljännen maalin tyhjiin. Andrei Kuzmenko teki 13 sekuntia ennen loppua vielä viidennen maalin.

Suomen joukkueessa oli mukana useita vuoden 2019 maailmanmestareita, mutta Venäjä oli täysillä pelatessaan aivan eri planeetalta. Ottelussa nähtiin selkeä esimerkki siitä, että Leijonat tarvitsee parhaan käytössä olevan kokoonpanonsa haastaakseen Venäjän ensi kevään MM-turnauksessa.

Juniorityöhön kovasti panostaneen Venäjän pelaajamateriaalin taso on viime vuosina laajentunut. KHL:ssä pelaa useita nuoria huippuja ja maa lienee MM-kisoissa selkeästi suurin kultasuosikki.

Ruotsi hävisi sunnuntaina Tshekille 1-4, mutta sijoittui siitä huolimatta turnauksessa toiseksi. Suomi oli kolmas ja Tshekki jäi jumboksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ruotsi vei tehottomia Leijonia Moskovassa

Kommentoi Facebookissa