Suomen mäkihyppy nosteessa? – kaksi suomalaista pääsi toiselle kierrokselle

Niko Kytösaho lukeutuu Suomen mäkihypyn kärkinimiin

Niko Kytösaho lukeutuu Suomen mäkihypyn kärkinimiin. (Kuva AOP)

Niko Kytösaho säväytti mäkihypyn maailmancupissa. Myös Antti Aalto pääsi toiselle kierrokselle.

MÄKIHYPPY Mäkihypyn maailmancupissa suomalaiset saavuttivat 1990-luvulla jopa kolmoisvoittojakin, mutta nykypäivänä on jo merkittävä uutinen, jos kaksi suomalaista yltää maailmancupin pisteille. Sunnuntaina Sveitsin Engelbergissä kävi näin, kun Niko Kytösaho sekä Antti Aalto selviytyivät toiselle kierrokselle.

Kytösaho, 21, oli tuloksissa 18:s. Se oli hänen uransa paras sijoituksensa maailmancupin osakilpailussa.

– Ensimmäinen kisahyppy tänä talvena, jonka pystyi vetämään rennosti, eikä tullut minkäänlaista puristusta tai jännitystä. Tuommoinen sieltä näköjään tulee, kun pystyy vetelemään rennosti. Tyytyväinen pitää olla, pohti Kytösaho Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kytösaho on jo useamman vuoden ajan lukeutunut Suomen mäkihypyn kovimpiin lupauksiin. Tulokset ovat jääneet vaatimattomiksi. Rentous on puuttunut.

– Kun pääsi toiselle kierrokselle, niin purkautui stressiä ja painetta kisahyppäämisestä ja suorittamisesta. Tuli hyvä veto, ihan kiva, kommentoi tyytyväinen Kytösaho.

Aalto on ollut maailmancupin kisoissa toisella kierroksella vakiovieras. Engelbergissä sunnuntaina hänen sijoituksensa oli 23:s.

– Kohtuullinen päivä, ponnistuksen rytmi ei ollut ihan oikeanlainen. Ylävartalovoittoisesti lähtee ponnistus liikkeelle. Voi olla tyytyväinen, että nuokin hypyt riittävät noille sijoille, pohdiskeli Aalto.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Kytösahon onnistuminen ilahdutti Aaltoa.

– Mukava nähdä, että porukalla pystyttiin paljon parempaan. Hyvä viikonloppu, iloitsi Aalto.

Norjan Halvon Egner Granerud ponkaisi voittoon. Saksan Markus Eisenbichler oli kisassa toinen ja Puolan Piotr Zyla kolmas.

Erikoismäenlaskussa Suomeen on tullut pientä valoa. Yhdistetyssä on ollut lupaavampaa useamman vuoden ajan, mutta terävimmän kärjen tasolle harppausta ei vieläkään ole tehty.

Sunnuntaina Itävallan Ramsaussa järjestetyssä maailmancupin kisassa Ilkka Herola oli 11:s ja Eero Hirvonen 12:s.

– Hiihto-osuus rakentui hieman huonosti sijoitusta ajatellen. Vaikka ihan hyvä hiihto olikin, niin joutui tosi paljon tekemään töitä. Vikalla kiekalla oli ahdasta, ei pystynyt tekemään kunnon loppukiriä. Oli ruuhkaista, summasi Herola kilpailun hiihto-osuutta.

Perttu Reponen kaatui mäessä 90 metrin pitkän leiskautuksensa. Hän oli kokonaiskisassa 49:s.

Takavuosien suurlupaus Arttu Mäkiaho ei ole onnistunut lunastamaan lupauksia. Hän oli Ramsaussa 42:s.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomella synkät näkymät Tokion olympialaisiin – ”paras Pohjoismaa” kuulostaa nyt vitsiltä

Kommentoi Facebookissa