Nuoret Leijonat sai kylmää kyytiä Kanadalta

Turnausisäntä Kanada voitti nuorten MM-kisaottelussa Suomen maalein 6-3. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Kanada oli tyly isäntä MM-kisojen alkusarjan päätösottelussa Nuorille Leijonille voitettuaan maalein 6-3. Puolivälieräottelussa keskiviikkona Suomi kohtaa Saksan.

JÄÄKIEKKO Kanada pehmitti Suomen jääkiekon nuorten MM-kisoissa Edmontonissa maalein 6-3 ja varmisti alkulohkonsa voiton. Kanada oli paikoissaan tehokas, eikä Suomi päässyt enää kunnolla peliin mukaan Kanadan johdettua neljällä maalilla.

Jo ensimmäisen erän jälkeen Kanada oli johtanut 3-1. Toisen erän jälkeen tilanne oli 5-1 ja peli oli käytännössä taputeltu. Kolmannessa erässä Suomi pääsi kaunistelemaan tappiolukemiaan.

Ruben Rafkin oli tehnyt Suomen avausmaalin ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä Joakim Kemell ohjasi 2-5 -kavennusmaalin ja Roby Järventie kavensi 3-5:een ylivoimalla. Kanada osui lopussa tyhjiin.

Suomen päävalmentaja Antti Pennanen antoi ymmärtää Nuorten Leijonien saaneen hyvän oppitunnin.

– Paljon oli tapahtumia ja saimme erilaisia kokemuksia pankkiin. Pettynyt maku jäi totta kai, kommentoi Suomen päävalmentaja Antti Pennanen Discovery Plussan haastattelussa.

Suomi aloitti hyvin ja pelin kulku olisi voinut olla toinen, jos Nuoret Leijonat olisi saanut aikaisen avausmaalin. Pennasen mukaan ottelun vaatimustasoon hänen joukkueensa ei kuitenkaan ollut valmis.

– Pelissä oli hyvä tunne. Ensimmäisen viiden minuutin aikana laukaukset olivat meille 5-0, mutta sitten Kanada sai kolme nopeaa maalia, mistä me ei toivuttu. Toinen pelasi runkosarjalätkää ja toinen playoff-lätkää.

Kolmannessa erässä maalinteossa onnistunut Suomen suurlupaus Joakim Kemell harmitteli, ettei paikkoja hyödynnetty riittävästi.

– He pelasivat vahvan pelin ja me olimme hyviä ensimmäisessä erässä. He blokkasivat laukauksia ja me emme saaneet riittävästi kiekkoja maaliin. He pelasivat vahvan fyysisen pelin, mutta vastasimme siihen hyvin, Kemell sanoi IIHF:n haastattelussa.

Tappio Kanadalle merkitsi sitä, että Nuoret Leijonat pelaa puolivälieräottelussa keskiviikkona Saksaa vastaan ottelun alkaessa jo kello 19 Suomen aikaa. Kanada kohtaa Sveitsin, joka saavutti jatkopaikkansa voitettuaan Itävallan 3-2.

Muissa puolivälieräotteluissa Ruotsi kohtaa Latvian ja Yhdysvallat Tshekin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuorilta Leijonilta tyly näytös – Slovakialle kunnon selkäsauna

Kommentoi Facebookissa