Nuorilta Leijonilta tyly näytös – Slovakialle kunnon selkäsauna

Nuoret Leijonat MM-kisoissa Edmontonissa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Suomi voitti Slovakian jääkiekon nuorten MM-kisoissa maalein 9-3.

JÄÄKIEKKO Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue oli armoton vastustaja Slovakialle sunnuntaina Edmontonissa pelatussa alkusarjaottelussa. Suomi voitti ottelun maalein 9-3.

Ensimmäisen erän jälkeen Suomi oli johtanut 2-1. Toisen erän jälkeen tilanne oli 6-2 ja kolmannessa erässä suomalaiset namuttelivat vielä kolme maalia lisää.

Ensimmäisessä ja välillä toisessakin erässä Slovakia antoi ihan hyvää vastusta. Joukkue jäähyili kuitenkin onnensa ohi. Suomi teki viisi ylivoimamaalia.

Adam Sykoran polvitaklauksesta saama suihkukomennus ensimmäisen erän lopulla oli tyly esimerkki Slovakian kurittomuudesta. Suomen onni oli, ettei tähtipelaaja Joakim Kemell loukkaantunut tilanteessa.

Sykoran toilailujen jälkeen Suomi sai pelistä täydellisen otteen. Joukkueiden tasoero oli kyllä tiedossa, mutta lukemia 9-3 ei osattu odottaa.

Kahdesti suomalaisista onnistuivat maalinteossa Kasper Simontaival ja Joel Määttä. Aatu Räty ja Kasper Puutio saalistivat tehopisteet 1+2.

Suomi on voittanut kaikki kolme otteluaan. Alkusarjan päätösottelussaan Nuoret Leijonat kohtaa maanantaina Kanadan. Sen ottelun voittaja ottaa lohkovoiton

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kanadan uskottavuus koetuksella – jääkiekon nuorten MM-kisoissa raju yleisökato

Kommentoi Facebookissa